DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ KONYA OSB’DE KONUŞULDU

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde, Proemtia Demir Çelik Sektör Buluşmaları toplantısı gerçekleştirildi. Konya sanayisinin ve demir çelik sektörünün konuşulduğu toplantıya, Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı Necip Çimen, Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fahrettin Doğru, Proemtia CEO’su Umut Feyzioğlu, Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve çok sayıda sanayici ve iş yeri temsilcisi katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı Necip Çimen, Konya’nın demir çelik sektörü ağırlıklı bir sanayi alt yapısına sahip olduğunu söyledi. Yıllık 3,2 milyar dolar ihracat yapan Konya’nın ihracatının yüzde 97’sinin sanayi mamullerinden oluştuğuna dikkat çeken Çimen, “Özellikle makine ve aksamları, otomotiv endüstrisi, savunma sanayi, döküm, araç üstü ekipman gibi pek çok sektörde öne çıkıyoruz. Yıllık 800 milyon dolar ile, İstanbul, Ankara ve Bursa’nın ardından Türkiye’nin 4. büyük makine ihracatçısıyız. Savunma sanayi ihracatında Türkiye’de ilk 4’teyiz. Dökümde Avrupa’nın önde gelen sanayi tesislerine ev sahipliği yapan Konya’mız, otomotiv endüstrisinde de Türkiye’nin 7. büyük ihracatçısı. Konya’mız yoğunluklu olarak metale dayalı sanayi alt yapısına sahip bir üretim şehri” dedi.

Konya’mız büyümesini ürettiği katma değeri artırarak sürdürecek

Konya’nın yatırım, üretim ve istihdam iştahı son derece yüksek bir şehir olduğuna da vurgu yapan Çimen, Konya OSB’nin 31 milyon metrekare büyüklük ile Türkiye’nin 2. büyük OSB’si haline geldiğini belirterek, “Halihazırda 727 fabrikamızım üretim yaptığı bölgemizde, geçtiğimiz hafta 248 yeni sanayi parselinin daha ön tahsisini yaptık.  Bu yatırımların da birkaç yıl içinde üretime geçmesiyle bölgemizdeki, fabrika sayımız 727’den 975’e, istihdamımız ise 55 binden 75 bine çıkacak. İnşallah Konya’mız büyümesini, ürettiği katma değeri artırarak sanayileşme yolculuğunu sürdürecek. Yüksek bir büyüme potansiyeli taşıyan şehrimiz için, Proemtia gibi, alıcı ile satıcıyı buluşturan endüstriyel pazaryerlerinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Yatırım Finansman Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Barış Esen’in moderatörlüğündeki ‘Demir Çelik Sektöründeki Gelişmeler ve Gelecek Beklentileri Paneli’ne geçildi. Panelde, Proemtia CEO’su Umut Feyzioğlu, Proemtia’nın avantajlarını anlatırken, Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ise, Türkiye ekonomisi ve demir çelik sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Panel soru ve cevaplar ile devam etti.