ENTELEKTÜEL ŞİRKETLER DÖNEMİ BAŞLADI

TOBB’un öncülüğünde Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Vodafone işbirliğiyle düzenlenen Dijital Dönüşüm Programı Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Dijitalleşen KOBİ’lerin karlılıklarının ve verimliliklerinin arttığı vurgulanan programda konuşan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, “Dijitalleşme sadece teknolojik alt yapıda değil, topyekun bir değişimi beraberinde getiriyor. Dolayısıyla şirketlerimizin de bu dijitalleşme sürecini yakından takip etmesi şart” dedi.

Entelektüel şirketler döneminin başladığına dikkat çeken Kütükcü, “Önceden sadece aydınlara, düşünürlere yani insanlara entelektüel denirdi. Şimdi ben buna şirketleri de ekliyorum. Entelektüel şirketler dönemi başladı. Çünkü eğer sanayiciyseniz veya sanayide çalışan bir profesyonelseniz, küresel ekonomideki gelişmeleri de takip edeceksiniz- yeni iş yapma modellerini de bileceksiniz, yeni pazarlama metotlarını deneyimlerken gelenekten de kopmayacaksınız” ifadelerini kullandı.