FİLİSTİN’DEN KSO’YA ZİYARET

Filistin Cenin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Duqan Abu Baker, Başkan Yardımcısı Mustafa Sayes , Yönetim Kurulu Üyeleri Thaer Abahreh ve Bassam Hantouly Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen’i ziyaret etti.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kaçmaz, Mehmet Ali Arlı ve Kemal Özarpa’nın yer aldığı ziyarette, misafirlerine Konya sanayisi hakkında bilgi veren KSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın Türkiye’nin önemli sanayi üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Filistin’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çeken Büyükeğen, “İsrail'in Filistin'de dunyanın gözü önünde soykırım yapıyor. Kadın, çocuk, yaşlı demeden öldürüyor. İsrail'in insanlıktan uzak, uluslararası hukuku yok sayan zulümlerini kınıyoruz. Biz millet olarak Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

TÜRKİYE’YE VERDİĞİ DESTEKLERDEN DOLAYI MÜTEŞEKKİRİZ

Cenin TSO Başkanı Duqan Abu Baker, Konya’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, Türkiye’den Filistin’e verilen her türlü destek için teşekkür etti. Savaşın Cenin’e de sıçradığını söyleyen Baker, “Savaş her ne kadar Gazze şehrinde yoğun olsa da Batı Şeria tarafında da İsrail saldırıları etkili oluyor. İki gün önce Cenin’de dokuz vatandaşımız yaşanan olaylar sebebiyle hayatını kaybetti. İsrail bizi topraklarımızdan göndermek istiyor ama biz asla topraklarımızdan ayrılmayacağız” dedi.

Uygulanan ambargodan dolayı Filistin’e giden ürünlerin maliyetlerinin arttığını, boykot edilen ürünlerin yerine Türk ürünlerinin daha da artması gerektiğini söyleyen Baker, Türk yatırımcıları Cenin bölgesine yatırım yapmaya davet etti.