KSO’DA, E-TİCARET VE E-İHRACAT KONUŞULDU

Konya Sanayi Odası ve Trendyol işbirliğinde  “E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı” gerçekleştirildi. Trendyol İhracat Satış ve İş Geliştirme Müdürü Gökhan Kurtuluş’un konuşmacı olduğu konferansta, Türkiye perakende pazarına e-ticaretin etkisi, mikro ihracat modeli, e-ihracat nasıl yapılır, e-ihracatın gelecek hedefleri gibi konulara değinildi. Türkiye’nin e-ihracattaki rekabet avantajları hakkında bilgi veren Kurtuluş, Türkiye’nin AB ile gümrük birliği anlaşması olduğunu, BAE ve Birleşik Krallık da dahil 23 ülke ile de serbest ticaret anlaşması bulunduğunu söyledi. Kurtuluş, “Türkiye rekabetçi fiyata kaliteli üretimi ve Çin ile İtalya arasındaki en gelişmiş üretim kapasitesi ile dünyada ön plana çıkmaktadır. Türk sosyal medya etkileyicileri bölge ülkelerinde milyonları aşan takipçi sayıları ile güçlü bir kültürel etki oluşturmaktadır. Türkiye’nin kültür ihracatı, bölgede Türkiye menşeli ürünlere ve markalara olan ilgiyi artırmaktadır” dedi.

E-ihracata olan ilginin artmaya başladığını aktaran Kurtuluş, 2028 yılında e-ihracatın toplam ihracatın içindeki payının yüzde 10 olmasının öngörüldüğünü ifade ederek, platform olarak bünyelerindeki satıcılara kolay e-ihracat yapma imkanı sunduklarını aktardı ve bu alandaki başarı hikayelerini anlattı.