HEM SANAYİCİ, HEM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KAZANACAK

Konya Sanayi Odası, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve İŞKUR tarafından, NEÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin Sanayi Odası’na üye iş yerlerinde İşbaşı Eğitim Programı kapsamında eğitim ve istihdam edilmesine yönelik protokol imzalandı. Protokolü Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş imzaladı.

Protokol ile iş dünyasının kendi personelini yetiştireceğini söyleyen Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, üniversite öğrencilerinin de kendilerini geleceğe hazırlama imkânı bulacaklarını belirtti. Ülkede bir taraftan işgücü açığı olduğunu diğer taraftan da gençlere iş imkânı oluşturmanın ciddi bir gereklilik arz ettiğini vurgulayan Kütükcü, proje ile mezun olacak gençlerin iş hayatına donanımlı bir şekilde atılmalarının sağlanacağını ifade ederek, “Projeyle öğrenciler cep harçlıklarını alacak. Sanayiye de mali bir yük gelmemiş olacak. Dolayısıyla tarafların ‘kazan kazan’ şeklinde kazançlı çıkacağı bir formülü uygulamış olacağız” şeklinde konuştu.

Öğrenciler hayata daha güvenli bakacak

Öğrencilerin hem staj yapması hem de istihdam süreçlerinin bir arada yürütülmesiyle ilgili protokol imzalanmasının bu güne kadar ciddi bir gereklilik olarak durduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, üç kurumun iş birliği ile bu konuda çok önemli bir adım atıldığını söyledi. Öğrencilerin hayata daha güvenli bir şekilde bakarak sanayiye adım atmalarının ve bu süreci; öğrenimlerinin bir parçası olarak tamamlamalarının mesleki gelişimlerine büyük katkı sağlayacağını belirten Şeker, protokol ile gençlerin kişisel gelişimlerine ciddi artılar kazandırılacağını vurguladı.

Böyle bir projeye İş Başı Eğitim Programı ile destek vermekten onur duyduklarını kaydeden İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş ise, “İnşallah üniversite öğrencilerimiz hem çalışacak hem stajını tamamlayacak hem de haftanın belli günlerinde istihdama yönelik deneyim kazanmış olacaklar. Sanayicilerin de önemli bir mali yükü ortadan kalkmış olacak. Bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İş dünyası, üniversite ile Ar-Ge projeleri geliştirebilecek

Protokol kapsamında sanayi işletmelerinin ortaya çıkan satın alma, üretim, satış ve pazarlama, kalite, yönetim ve diğer konulardaki sorunlarına proje bazlı olarak öğrenciler ve danışman öğretim elemanları aracılığı ile çözüm bulunacak. Ayrıca Üniversitede görev yapan öğretim elemanları ile üye kuruluşlar arasında Ar-Ge, İnovasyon kapsamında ortak projeler geliştirilecek.