Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

HİBE DESTEKLERDEN YARARLANDI, İŞLETME ÖLÇEĞİNİ BÜYÜTTÜ

HİBE DESTEKLERDEN YARARLANDI, İŞLETME ÖLÇEĞİNİ BÜYÜTTÜ

Konya Sanayi Odası (KSO) çatısı altında yürütülen, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen AB Bilgi Merkezi Ağı Projesi kapsamında AB Hibe Destek Fonlarından yararlanılarak işletme faaliyetine geçen Diltaş Hayvancılığın çiftliği yerinde incelendi.

Diltaş Tarım Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Bozkurt Ataman, kendi öz sermayeleri ve AB Hibe Destek Fonlarının desteğiyle modern bir hayvancılık tesisi kurduklarını söyledi. Ataman, "Diltaş Tarım ve Hayvancılık şirketi, 2006 yılından beri faaliyetlerine devam ediyor. 2016 yılı itibariyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan destek alarak büyük bir süt hayvancılığı işletmesi tesisi haline dönüştük. Şu anda burada 120 tane damızlık hayvan, 90 tane farklı yaş gruplarında hayvanlarımız ve 110 civarında besi hayvanımız bulunuyor. IPARD, belirli şartları taşımak koşulu ile yatırımın yüzde 75'ini karşılıksız hibe olarak veriyordu. 2016 yılı itibariyle yaptığımız yatırıma 1 milyon Euro destek verilmiş olup, bunun yüzde 75'i teşvik olarak verilmişti. Kendi öz sermayemizi de katarak büyük bir işletme haline geldik" dedi.

Hayvancılıkta her şeyden önce ilk hedef insan sağlığı

IPARD Projesi'nden önce daha küçük bir tesiste besi hayvancılığı üzerine çalışmalarını yürüttüklerini aktaran Ataman, bu proje ile süt hayvancılığına başlandığını ve gelecek yıllarda yapılan planlamalar çerçevesinde işletmelerini büyütmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Firma olarak en büyük hedeflerinin insanlara sağlıklı hayvanlardan sağlıklı süt ulaştırmak olduğunu dile getiren Ataman, konuşmasına şöyle devam etti: "Hayvancılıkta her şeyden önce ilk hedef insan sağlığıdır. Ari işletme sayısı maalesef çok az. Bizim burada da öncelikli hedefimiz, insanlarımıza sağlıklı ürünler ulaştırabilmek. Bu da tabi ki, hayvanın sağlıklı olmasıyla mümkün olur. Çiftliğimizde her zaman kontroller yapılır, hastalıklı hayvanın sütü asla kullanılmaz, imha edilir."

Ataman, yıllar içerisinde hayvansal ürünlerde özel yeri olan niş ürünler üretmeyi amaçladıklarını ve tamamlayıcı bir ünite ile kompakt bir tesis haline gelmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.