ICCIA BAŞKANI ŞEYH SALEH KAMEL’DEN KONYA OSB’YE ÖVGÜ

2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya’da düzenlenen İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA)’nın 24. Yönetim Kurulu’na katılmak üzere Konya’ya gelen ICCIA Başkanı Şeyh Saleh Kamel ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberindeki heyetle Konya Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü’den Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlar hakkında bilgi alan Şeyh Saleh Kamel, bölgeyi İslam dünyasına örnek gösterdi. Konya’ya heyet göndererek organize sanayi bölgesi hakkında daha geniş bilgi almak, tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade eden Şeyh Saleh Kamel, “Bizim ülkelerimizdeki sanayi, Türk sanayisi, Konya sanayisi kadar başarılı değil” dedi.

15 ülkeden 100’e yakın işadamının katıldığı toplantı öncesinde Mısır, İran, Ürdün, Kuveyt, Nijer, Umman, Pakistan, Filistin, Suudi Arabistan, Tunus gibi İslam ülkelerinden Konya’ya gelen işadamları Konya Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.  Heyet, bölgedeki içme suyu arıtma tesisi, güneş enerjisi santrali, meslek lisesi, sera ve fidanlık alanı, Innopark gibi yatırımları ziyaret ederek, yerli ve uluslararası fabrika yatırımları hakkında da bilgi aldı. Heyet ayrıcı PAKPEN’i de gezerek incelemelerde bulundu.