INNOPARK KONYA TGB’DE, İLK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Haziran ayında Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilen Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi, ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Memiş Kütükcü’nün başkanlığını yaptığı Innopark’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Veli Tekelioğlu (Başkan Yardımcısı), İbrahim Bozkurt Çağlayan (Başkan Yardımcısı), Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, Fatih Olgun, M. Sami Şahin, A. Vasıf İnan ve Hasan Tarhan.

Innopark Konya TGB’nin hayırlı olmasını temenni eden KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyerek,  Innopark’ın Konya’da yüksek katma değer içeren yeni bir dönemin kapısını aralayacağını vurguladı.  Tamamen teknoloji üretim odaklı bir yapıya kavuşturulan Innopark’tan “Burası Konya’nın Ar-Ge serbest bölgesi olacak inşallah” diye bahseden Kütükcü, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

“İstiyoruz ki; Türkiye’nin tamamı TGB olsun”

Kütükcü, “Kalkınan bir Türkiye için, daha hızlı büyümek, daha yüksek katma değer ve teknoloji üretmek zorundayız. Şu anda ülkemizde tüm imalat sanayi ihracatının ortalama kilogram değeri 1.6 dolar. Teknoloji geliştirme bölgelerinden yapılan ihracatın kilogram değeri ise 6.9 dolar. Biz istiyoruz ki, Türkiye’nin tamamı teknoloji geliştirme bölgesi niteliklerine kavuşsun, değer üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan her sanayicimiz, bu imkanlardan yararlansın. İnşallah Konya’da böyle bir yapı oluşturmak için Innopark’la yola çıktık” ifadelerini kullandı.

29 ortaklı güçlü bir yapı

Konya Sanayi Odası tarafından şehre kazandırılan ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerine başlayan Innopark’ın kurucu ortakları ise şu şekilde: Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya Şeker, Pakpen, İttifak Holding, Enka Süt, MPG Makine, Safa Tarım, Serin Treyler, Endüstriyel Elektrik, Mepsan, Hasçelik, Konal İnşaat, Hasan Kulu Orman Ürünleri, Erdiren Dişli, Koyuncu Nakliyat, Simya Hidrolik, Kaçmazlar Oto, İlko İlaç ve Hidrokon.