INNOPARK’TA DİJİTAL AVRUPA PROGRAMLARI ANLATILDI

Konya Sanayi Odası öncülüğünde şehre kazandırılan Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle ‘Dijital Avrupa Programı Bilgilendirme (DAP) Etkinliği’ gerçekleştirildi. Katılımcılara dijital dönüşümü destekleyen DAP hakkında bilgiler verildi.

Toplantının açılışında konuşan KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Zahid Çatlı, Innopark’ın yeşil dönüşüm ve dijitalleşme dahil birçok alanda öncü çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Çatlı, “Odamız öncülüğünde 2016 yılında kurulan Innopark, henüz genç bir teknopark olmasına rağmen şimdiden teknoloji ve inovasyon alanında faaliyet gösteren KOBİ'lere ve girişimcilere sunduğu desteklerle, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendiren, dijital ve yeşil dönüşüm gibi alanlarda öncü çalışmalar yürüten bir ekosistem haline gelmiştir. 75 katılımcı firmamızın yer aldığı Innoparkımız, üretim odaklı teknopark olarak faaliyetlerini yürütüyor. Buradaki firmalarımız, akıllı üretim, artırılmış veya sanal gerçeklik, otonom sistem, yapay zekâ, siber güvenlik, sensör, robotik, haberleşme, biyoteknoloji, tarım, gıda teknolojisi alanlarında ürünler, yazılımlar ve teknolojiler geliştiriyor, bölgesel ve ulusal kalkınmaya güçlü destek sağlıyor” dedi.

Innopark’taki firmaların, kuruluşundan bu yana 2 milyon 200 bin dolara yakın ihracat gerçekleştirdiği bilgisini paylaşan Çatlı, 35’i uluslararası olmak üzere 152 adet de patent başvurusu yapıldığını ve 375 ürün geliştirildiğini aktardı.

Innopark’ın  dijitalleşme ve yeşil dönüşüm alanlarında önemli çalışmalar yürüttüğünü aktaran Çatlı, şöyle devam etti: “Dijitalleşme ve yeşil dönüşüm alanlarında yaptığımız çalışmalarla, firmalarımızı daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir geleceğe taşımayı amaçlıyoruz. Dijital Avrupa Programı da, sunduğu fırsatlarla bölgemizdeki dijital dönüşüm ve inovasyonu geliştirme adına önemli bir adım olacak. Innopark olarak, bu programın sunduğu fırsatların bölgemizde daha iyi anlaşılması, programın daha etkin bir şekilde kullanılması için çalışıyoruz.”

Çatlı’nın konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı Murat Tokucu ve Emre Garip ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Dijital Teknolojiler Tedarik ve Kaynak Yönetim Daire Başkanlığı Uzman Yardımcısı Özge Demir Çalık DAP hakkında bilgiler vererek, başvuru süreçlerini anlatan sunumlarını gerçekleştirdi.

Program soru ve cevaplar ile devam etti.