INNOPARK’TA YÖNETİM SİSTEMİ BELGELENDİRME TÖRENİ

Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde Yönetim Sistemleri Belgelendirme Töreni düzenlendi. TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve iş dünyası temsilcilerinin katıldığı törende firmalara belgeleri verildi.

Törende Innopark da, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini alarak, Türkiye’de 14001 belgeli ilk ve tek teknoloji geliştirme bölgesi oldu.
Törenin açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya’nın Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinden birisi olarak öne çıktığını, bu gücün önümüzdeki yıllarda daha da artacağını vurgulayarak, belge alan tüm firmalarını ve çalışanlarını kutladı.
Törenin düzenlendiği Innopark hakkında da bilgi veren Büyükhelvacıgil, Konya Sanayi Odası’nın Innopark Projesine bölgesel inovasyon merkezi olarak başladığını ve daha sonra teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildiğini aktararak, “Şu anda Innopark Türkiye’nin önemli TGB’lerinden birisi haline geldi. Hali hazırda 51 firmamızın faaliyet gösterdiği Innopark, henüz genç bir teknoloji geliştirme bölgesi olmasına rağmen, 2017 yılı teknoloji geliştirme bölgeleri performans endeksinde en başarılı 24. teknoloji geliştirme bölgesi seçildi ve Türkiye'de en fazla yükselen teknoloji geliştirme bölgesi oldu” şeklinde konuştu.
TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ise, belge almaya hak kazanan firmalara belgelerini takdim edeceği için memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Bugün ortakları arasında Konya'nın sanayi, ticaret odaları, ticaret borsası, Konya Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi, üniversiteler ve burada faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının olduğu Innopark'a, bu merkezde faaliyet gösteren 5 işletmeye ve ayrıca engelli bakım hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren 2 firma ile bir derneğe kalite belgelerini takdim edeceğiz, yani epeyce bir belge vereceğiz. İnnopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Konya'da işletmelerin orta ve yüksek teknoloji odaklı üretime yönelmesini inovasyona dayalı büyüme ile sürdürülebilir rekabet gücü kazanmasını kısacası Konya'da iyi çalışan bir ekosistem oluşturmasını amaç edinen önemli bir merkez. Burada bulunmaktan işletmelerimize başta Kalite Yönetim Sistemi olmak üzere, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği, Enerji Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgeleriyle, Gıda Hijyen ve Sanitasyon Yönetiminin belgelerini takdim edecek olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu da belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Innopark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı da, böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Botsalı, belge alan firmaların, bu belgelerin hakkını en iyi şekilde vermeleri gerektiğini kaydetti. Konuşmaların ardından gerekli yeterliliklere sahip olan firmalara belgeleri takdim edildi.

Innopark’taki törende belge alan firma ve kuruluşlar

Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi
Hidrokon Konya Hidrolik Makine