KAZAKİSTAN HEYETİNDEN KSO’YA ZİYARET

Kazakistan Cumhuriyeti Cambıl Belediyesi Vali Yardımcısı Abilkhayir Galymuly Tamabek, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’i ziyaret etti. Başkan Büyükeğen’in Konya sanayisi hakkında bilgiler verdiği ziyarette ayrıca, Kazakistan’dan gelen iş adamları da Konyalı sanayiciler ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Vali Yardımcısına Konya’nın üretim ve ihracatı hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen,“Konya’mız güçlü bir sanayi alt yapısına, üretim ve ihracat potansiyeline sahip. Kazakistan da bizim ihracat yaptığımız ülkelerden biri. Geçtiğimiz yıl Kazakistan’a olan ihracatımızı yüzde 14 artırdık. Yıllık 33 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş durumdayız. Biz, ticari iş birliğimizi daha fazla artırmak istiyoruz. Bunun için biz her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.

‘Kardeşlerimiz olarak sizi Kazakistan’a bekliyoruz’

Başkan Büyükeğen’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Kazakistan Cumhuriyeti Cambıl Belediyesi Vali Yardımcısı Abilkhayir Galymuly Tamabek de, Türkiye ve Konya ile olan ticari ilişkilerini artırmak istediklerini ifade etti. Bölgelerinde tarım ve sanayi sektörlerinde her türlü projeye açık olduklarını söyleyen Vali Yardımcısı Tamabek, “Bölgemiz, mermer, maden, kömür, altın, bakır ve tarım alanlarında çok gelişmiş bir bölge. Şu anda Çinli şirketler buralarda yenilenebilir enerji, elektrikli otomobiller başta olmak üzere çeşitli sektörlerde projeler geliştirerek, yatırım yapıyorlar. Biz Türk ve Konyalı şirketlerin de yatırım yapmasını ve Kazak şirketler ile Türk şirketlerin daha fazla iş birliği yapmasını istiyoruz. Kardeşlerimiz olarak sizleri bölgemize bekliyoruz” diye konuştu.

Cambıl Belediyesi Vali Yardımcısı ile birlikte Kazakistan’dan gelen iş adamları da Konyalı sanayiciler ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.