KSO BAŞKANI BÜYÜKEĞEN’DEN GENÇLERE “MESLEKİ EĞİTİM” ÇAĞRISI

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercihi yapacak gençlere meslek liselerini tercih etmeleri çağrısında bulundu. Türkiye’nin geleceğinin mesleki eğitimde olduğunun altını çizen Büyükeğen, “Ülke olarak da, Konya olarak da daha fazla üretmeye, daha fazla ihracat yapmaya ihracatımız var. Bunun yolu da meslek liselerinde hem teorik eğitim almış, hem de okurken sanayi ile tanışarak pratiğini geliştirmiş gençlerimizden geçiyor. Ayrıca meslek lisesini bitirerek, üretime dahil olan gençlerimizin kariyerlerine bir adım daha önde başladıklarını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun için LGS tercihini yapacak tüm öğrencilerimize, meslek liselerini tercih etmeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.

Açıklamasında Konya’nın güçlü bir sanayi alt yapısına sahip olduğunu da vurgulayan Büyükeğen, Konya Sanayi Odası olarak Konya’nın üretim gücünü geliştirmek için mesleki eğitimi çok önemsediklerini ifade etti. Büyükeğen, 2024 yılında Konya’da mesleki eğitim seferberliği ilan ettiklerini, bu seferberlik kapsamında Mayıs ayında Türkiye’de ilk defa mesleki  eğitim odaklı bir İstihdam Fuarı gerçekleştirdiklerini de hatırlatarak, bu fuarı düzenlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.