KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR, KONYA İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Konya iş dünyası temsilcileri ile buluştu. Toplantıda, Kıbrıs ile Konya'nın tarihi bağlarının ticarete de yansıması gerektiği vurgulandı. Toplantıya Konya Sanayi Odası (KSO) Başkan Yardımcısı M. Veli Tekelioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi İ. Bozkurt Çağlayan, Meclis Başkan Yardımcısı A. Vasıf İnan da katıldı.

Toplantıda konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının ekonomik olarak daha fazla kalkınması gerektiğini söyledi. KKTC'nin her zaman Konya ile yakın ilişki içinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, "1974 yılından sonra çok sayıda insanımız Konya'dan gelerek, KKTC'ye yerleşmiştir. Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesine destek vermiştir. Bizim böylesine önemli ilişkilerimiz var. Bu duygusallık ve görev birliği ile gelecekte de büyük başarıları hep beraber başaracağımıza yürekten inanıyorum. Önümüzdeki süreçte ekonomimizin biraz daha gelişmesi ile turizm faaliyetlerinin yoğunlaşması ile de KKTC'den Konya'ya direk uçuşlar başlar ve aramızdaki bağlar daha da yakınlaşır" dedi.

Konya iş dünyasının başarısından övgü ile söz eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şunları söyledi: "İş insanlarımız ve yatırımcılarımız ile sizlerin tecrübesini bilgisini paylaşabilmek, Kıbrıs'ımızın üretimine ve sanayideki kalkınması için ortaya koyduğu çalışmaya sizlerin vereceği destek paha biçilmez. Buradaki başarılar gurur kaynağımızdır. Sizlerle gurur duyuyoruz. Aramızdaki temasların artmasını temenni ediyorum."

Öztürk:Kıbrıs Türklerinin yanında olmak bizim için ayrı bir önem taşımaktadır

Toplantının açılışında konuşan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, KKTC'de Kıbrıs Türklerinin sesinin daha gür çıkmasını, haklarını daha güçlü savunmasını sağlayacak kalkınma döneminin başladığını gördüklerini ifade etti. Öztürk, "Kıbrıs Türklerinin yanında olmak bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Kıbrıs Türk’ünün, Ada’da yarım asırdan fazla bir süredir sürdürdüğü eşitlik ve adalet mücadelesinin en güçlü destekçisi olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hem siyasi arenada güçlü bir yönetim, hem de gelişen ekonomi KKTC’yi daha ileri bir seviyeye getirecektir" şeklinde konuştu.

KSO Başkan Yardımcısı Tekelioğlu, Konya sanayisini anlattı

Daha sonra Konya sanayisi adına söz alan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı M. Veli Tekelioğlu da, Konya'nın bir sanayi şehri haline geldiğini ve yıl sonunda 3 milyar dolara yakın ihracat yapmayı hedeflediğini söyledi. Konya'da hemen her sektörde üretim yapıldığını aktaran Tekelioğlu, "Makine sanayi, otomotiv endüstrisi, plastik, gıda endüstrisi, ayakkabı, tekstil Konya'da gelişmiş sektörler. Şu anda 23 milyon metrekare büyüklükte Konya OSB'miz, Türkiye’nin 3.büyük OSB’si olarak faaliyet gösteriyor. Konya’mızdan, Konya OSB’mizden dünyanın her yerine ihracat gerçekleştiriliyor. Konya'da üretilen ürünler, Avrupa'da üretilen ürünlerden çok daha kaliteli. İnşallah bundan sonraki dönemde de, iş adamlarımızla, sanayicilerimizle Kuzey Kıbrıs'ta hep beraber çok güzel işlere imza atarız. Sanayici ve iş adamı arkadaşlarımızın sizinle beraber olduğunu temin ederim" ifadelerini kullandı.

Konya Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta, Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KSO Başkan Yardımcısı M. Veli Tekelioğlu, KSO Yönetim Kurulu Üyesi İ. Bozkurt Çağlayan, KSO Meclis Başkan Yardımcısı A. Vasıf İnan, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile iş dünyası temsilcileri katıldı.