KOBİ'LER BULUŞUYOR PANELİ 13 HAZİRAN'DA YAPILACAK

“KOBİLER BULUŞUYOR”

2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı” ile 2023 İhracat- KOBİ Stratejisi, ULUSAL POLİTİKA haline gelmiş ve Kamu kuruluşlarının 5 yıllık Stratejik Planlarında yer almıştır. Türkiye’deki şirketlerin %99’unu oluşturan KOBİ’ler- küçük ve orta ölçekli işletmeler- ülkemizdeki toplam istihdamın da %75’ini karşılıyor. Küresel rekabetin hız kazandığı günümüz dünyasında, üretimi, istihdamı, gelirimizi arttırmak ve sınırları aşmak zorundayız. Bu amaca dönük olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Sigorta Birliği öncülüğündeKobiler Buluşuyororganizasyonu ile ekonominin belkemiği KOBİ’lerin, ticari risklere karşı güvence içinde olmaları amaçlanmaktadır.

DEVLET DESTEKLİ ALACAK SİGORTALARI

Ticari alacaklar, Şirket bilançolarının ortalama yüzde 35’ini oluştururken, alacakların tahsilatında yaşanan problemler, şirketlerin likiditesini ve karlılığını olumsuz etkileyerek iflas etmesine sebep olabiliyor. Türkiye’de şirket iflaslarının yaklaşık dörtte biri tahsil edilemeyen alacaklardan kaynaklanıyor. Devlet destekli alacak sigortası Ticaret yapan şirketlerin, birbirlerine karşı yükümlülüklerini sigorta altına alıyor ve firmalar için hayat sigortası görevi görüyor. Müşterilerin finansal durumunun bozulması, iflas gibi risklere karşı, belirtilen risklerin kontrolü ve teminat altına alınması aşamasında devreye giriyor.

KOBİLER SİGORTA GÜVENCESİ ALTINDA

Kısıtlı sermayeleri ile ülke ekonomisine büyük değer katan KOBİ işletmeleri, üretimine ara vermeden çarklarını döndürmek zorunda. Üretim yapılan yerden çalışanlara, makine ve teçhizata kadar üretimin devamlılığında söz sahibi olan tüm paydaşların güvencesi olması gerekiyor. Doğa afetleri, terör eylemleri, hırsızlık, su baskını, iş yeri değişikliği, ferdi kazalar gibi tüm risklere karşı Kobi sigortaları, üretime ara vermeden devam etmesi için hayati önemli.

Ø  ORGANİZASYON YERİ                        KTO Karatay Üniversitesi / C Blok VIP Konferans Salonu

Ø  KATILIMCILAR

·        Sn. Noyan DOĞAN               Moderatör

·        Sn. Can Akın ÇAĞLAR        Türkiye Sigorta Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

·        Sn. Selçuk ÖZTÜRK             Konya Ticaret Odası Yön. Kur. Bşk.

·        Sn. Memiş KÜTÜKCÜ          Konya Sanayi Odası Yön. Kur. Bşk.

Ø  PROGRAM DETAYLARI

·         13.45                                       Organizasyon Başlangıç

·         14.10- 14.50                            Habertürk TV / Bakış canlı Yayını

·         14.50- 15.30                            Panel ( İzleyici Soru- Cevap )