KONYA İŞ DÜNYASI, BAKAN YARDIMCISI NEBATİ'YE SORUNLARINI ANLATTI

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, 'Konya İş Dünyası Buluşması' toplantısında, Konyalı sanayici ve iş adamları ile bir araya gelerek, iş dünyasının sorunlarını ve taleplerini dinledi, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı  M. Veli Tekelioğlu, Konya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Namık Köklüsoy ile ilçe belediye başkanları ve iş dünyası temsilcilerinin katıldığı toplantıda Bakan Yardımcısı Nebati, Konya sanayisinden övgü ile bahsetti.

Konya sanayisi alkışı hak ediyor

Konuşmasında, Konya'nın üretim azmine ve ihracattaki başarısına vurgu yapan Bakan Yardımcısı Nebati, Konya sanayisinin alkışı hak ettiğini söyleyerek, "Konya sanayisinden çok güzel haberler alıyoruz. İş bulma noktasında her işe başvuranın rahat bir şekilde iş bulabildiği, yeni yapılan sanayi alanlarına taleplerin çok fazla olması, Konya'yı lider şehirlerden biri haline getiriyor. Konya'nın 2000 yılından bu yana ihracat hacmi 25 kat artarak, 2,2 milyar dolara ulaşmış. Bu yılın sonunda 3 milyar  dolara yakın ihracat yapacak. Konya, tarım makineleri ekipmanları ihracatında birinci sırada, savunma sanayi alanında dördüncü sırada. Yani Konya, alkışı hak ediyor. Hem sanayi projeleri, hem de ilçe bazlı yapılacak ayrıştırmalar ile bu rakamları  çok daha hızlı bir şekilde artırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye'de işler çok daha iyi olacak

Kovid-19 salgını dolayısıyla zorlu geçen bir sürecin ardından, ekonomik yükselişin kaldığı yerden devam edeceğini aktaran Nebati, "Elbette ki sıkıntılı bir dönem geçirdik. İşler açılsın, ucuz kredi verelim, vergileri erteleyelim ve iş dünyası sıkıntısını hissetmesin, çalışan da işten çıkarılma korkusuyla evine gitmesin diye bütün tedbirleri aldık. Bu dönem ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdük. İkinci çeyrekte bazın da etkisiyle yüzde 20'nin üzerinde büyüme olacak inşallah. Türkiye'de işler çok daha iyi olacak. Artık uluslararası kuruluşlar da ülkemizin büyüme beklentilerini yükseltmektedirler. Büyümenin kapsayıcılığı ve sürdürülebilirliği bizim için en önemli husustur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, toplantıya katılan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı M. Veli Tekelioğlu, KSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsamettin Sönmez ve Ömer Faruk İyibildiren ile iş dünyası temsilcileri, sorunlarını ve taleplerini Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati'ye ileterek, destek istedi.