KONYA İŞ DÜNYASINDAN TERÖRLE MÜCADELEYE TAM DESTEK

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile 3. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar’ı ziyaret etti. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ziyaretlerde söz alan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, iş dünyası olarak terörle mücadeleye tam destek verdiklerini vurguladı. Şehit olan vatan evlatları için taziyelerini ileten Kütükcü, güçlü bir Türkiye için gece gündüz hiç durmadan çalışmaya, üretmeye hazır oldukları mesajını verdi.

Terörle mücadelede şehit olan polis ve askerlere taziye ziyaretleri kapsamında ilk olarak İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’i ziyaret eden Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Yönetim Kurulu Üyeleri, iş dünyası olarak terörle mücadele kapsamında yapılan tüm operasyonları desteklediklerini bildirdi. Kütükcü, Türkiye’nin bir an evvel terörden arınarak, istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesini temenni etti.

Ekonomik istikrarın, siyasi istikrarla doğru orantılı olduğunu vurgulayan Kütükcü, istikrarsızlık ortamının ilk olarak ekonomiyi etkilediğini aktarıp, güçlü bir Türkiye için gece gündüz hiç durmadan çalışmaya, üretmeye hazır oldukları mesajını verdi.

Vatandaşın en büyük duyarlılığı

Ziyaretten dolayı misafirlerine teşekkür eden İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de, el birliği ile huzurun oluşturulduğuna işaret ederek, “Konya’mızın her yerinde, ilçelerin mahallelerinde bile evlerde bayraklar asılı. Gözünüz, gönlünüz rahat olsun. Ulusal bilinç gelişti. Huzur ortamının sağlanması için birlikte hareket etmeliyiz. Bunun için de vatandaşlarımızın huzur bozucu durumları 155’e bildirmesi en büyük duyarlılık olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“Sanayicilerin ülkenin gelişmesinde çok büyük katkıları var”

İl Emniyet Müdürü Demir’in ardından 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar’ı ziyaret eden Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri,  terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların tam destekçisi oldukları mesajını burada da paylaştı. Ülkede yaşanan terör olaylarının her kesimi olduğu gibi, sanayiyi de tedirgin ettiğini ifade eden KSO Başkanı Kütükcü,  ancak son zamanlarda teröre karşı yapılan operasyonlarla birlikte, ülkede güven ortamının yeniden oluşmaya başladığının altını çizdi. Kütükcü, daha sonra Tümgeneral Şahar’a Konya sanayisi ile ilgili bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar da, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin terörün her çeşidi ile etkin bir şekilde mücadele edecek eğitim seviyesinde olduğunu vurguladı.  Sanayicilerin savunma sanayi alanında ve ülkenin gelişmesinde çok büyük katkıları olduğunu dile getiren Şahar, TSK personelinin etkili, mükemmel, yerli sistem ve silahlara sahip olmasından gurur duyduklarını anlattı.

Ziyaretlerde, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Veli Tekelioğlu, Ömer Şen, İbrahim Bozkurt Çağlayan, Mehmet Ali Acar, Mustafa Lamcı, Hüsamettin Sönmez, Ömer Saylık ve Hüseyin Keleş yer aldı.