KONYA OSB AKSARAY YOLU GİRİŞİNE YAPILAN KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIN TEMELİ ATILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin de desteğiyle Aksaray Yolu girişine yapılacak köprülü kavşağın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek, Türkiye’nin 3. Büyük OSB’si olan Konya OSB’ye giriş çıkış yapan 8 bin araçtan 3 bin 500’e yakınının bu köprülü kavşağı kullanacağını vurguladı.

İstihdam sayısı 50 bini bulacak

Konuşmasında Türkiye’nin terör örgütleri üzerinden adı konulmamış bir savaşa sürüklenmek istendiğinin altını çizen Tekelioğlu, “Diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Aksine yatırımlarımıza devam edeceğiz” mesajı verdi. Katılımcılara Türkiye’nin 3. büyük OSB’si haline gelen Konya OSB hakkında da bilgi veren Tekelioğlu, “Konya’da 2. OSB’nin, bugünkü adıyla Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması kararı, 1976 yılının Temmuz ayında, yani 40 yıl önce Bakanlar Kurulu’nda alındı. Karar 1976 yılında alınmış olsa da, ilk arsa tahsisi, ülkenin o günkü imkânsızlıklarından dolayı ancak 11 yıl sonra, yani 1987 yılında yapılabildi. 2016 yılına geldiğimizde ise, tam 11 yıl arsa tahsisi yapılamayan Konya Organize Sanayi Bölgesi 4. Genişleme hamlesini tamamladı ve 23 milyon metrekare ile Türkiye’nin 3. büyük organize sanayi bölgesi haline geldi. Şu anda bölgemizde 550 firma üretim yapıyor ve 38 bin kişiye istihdam sağlanıyor. 2013 yılında son tahsisi yaptığımız 4. genişleme alanında ise, 105 parselden 59’unda fabrikalarımız üretime başladı. Buradaki parsellerin tamamı üretime geçtiğinde, fabrika sayımız 596’ya ulaşacak, istihdam sayısını da 50 binlerle ifade edeceğiz” dedi.

Tekelioğlu, sanayicilerin isteklerini dile getirdi

Bölge sanayicilerinin büyükşehir belediyesinden bazı istekleri olduğuna da işaret eden Tekelioğlu, şunları söyledi: “Sanayicilerimizden hemen her gün, 4. genişleme alanımıza güvenli giriş-çıkış sağlanabilecek bir yan yol talebi alıyoruz. Ayrıca bölgemizdeki yatırımlarla birlikte istihdam sayısı da her geçen gün artıyor malumunuz. Bunun için bölgemize raylı sistem bağlantısının sağlanmasını ve şu anda Büyükşehir Belediyemizin TOKİ ile görüşmelerini yürüttüğü bölge çalışanlarımıza yönelik toplu konut projesinin hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Yakından ilgilendiğinizi bildiğimiz bu yatırımların önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğine inanıyoruz.”

Konya’da modern anlamda yatırıma önem veriliyor

Törende konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya’nın yatırımlarla değişim ve gelişim içinde olduğuna işaret ederek, özellikle son yıllarda alt yapı yatırımlarıyla büyük bir atılım süreci yaşandığını belirtti. Canbolat, “Yatırımlar, kalkınan Türkiye’nin sürekli gelişen elbisesi görünümündedir. Belediyelerimiz ile yatırımcı kurum ve kuruluşlarımız bunun bilinciyle bu yatırımlara olanca güçleriyle ağırlık vermektedir. Köprülü kavşağın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Köprülü kavşak, şehir girişindeki önemli bir açığı kapatacak

Konuşmasında bugüne kadar yapılan yatırımları özetleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, “Sadece bu bölgeye yaptığımız yatırımların sayısı 25-30’u buldu. Hamdolsun Konyamız büyük bir değişim ve gelişim içinde. Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olan Konyamız Türkiye’nin yükselişine katkı yapmakta. Bu katkıyı hep birlikte, Konyalı hemşerilerimizle, kurum ve kuruluşlarımızla artıracağız, güçlendireceğiz” diye konuştu. Aksaray Yolu Köprülü Kavşağı ile Konya’nın şehir girişlerindeki önemli bir açığı kapatacağını vurgulayan Başkan Akyürek, çalışma ile Aksaray Yolu Köprülü Kavşağı’ndan itibaren yolun sağlı sollu bitkilendirilip örnek hale geleceğini söyledi. Başkan Akyürek, köprülü kavşağın Konyalılara, sanayicilere ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

Onlar istemese de Türkiye büyümeye devam ediyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da “Bir tarafta köprüler yapan bir zihniyet var, diğer tarafta milletle köprüleri atan bir zihniyet var. Biz milleti birbirine bağlamak için köprüler yapıyoruz” dedi. Sorgun, “Aslında bütün fark, bütün sır burada. Bir tarafta yapanlar, bir tarafta imha edenler var. 50 yıldır bu milletin imkanlarını, evlatlarını ilmik ilmik örüp bir gece ihanetiyle hepsini imha eden zihniyet olsa olsa örümcek ağına benzer. Bu kadar zayıf bunlar. Millete ihanet edenlere merhamet edemeyiz. Millete ihanet edenlere merhamet etmek millete ihanettir. Çalışmalarımız, muamelemiz adaletle olacak. Bu konuda kararlılıkla üzerine gitmeye de devam edeceğiz. Konya ve Türkiye yoluna devam ediyor, Türkiye büyümeye devam ediyor. Onlar istemese de Türkiye büyümeye devam edecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, temel atma töreni gerçekleştirildi

Temel atma törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.