KONYA OSB’DE SON 5 YILDA 109 YENİ FABRİKA AÇILDI

Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya, ülkenin yeni sanayi merkezlerinden birisi haline geldi. Konya’nın artık net bir sanayi şehri olduğunun altını çizen Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, son 5 yılda sadece Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 109 yeni fabrikanın üretime geçtiğini, bölgede 12 bin yeni istihdam oluşturulduğunu söyledi.

Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlarla ilgili bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya OSB’nin Türkiye’nin önde gelen OSB’leri arasında yer aldığının altını çizerek, “2013 yılında tahsise açtığımız Konya Organize Sanayi Bölgemizin 4. Kısım Genişleme Alanında ve 5. Kısım Genişleme Alanımızda son 5 yılda 109 yeni fabrika üretime geçti. Bu fabrikalarımız 12 bin insanımıza doğrudan yeni istihdam sağladı. Böylece bölgemizde üretim yapan toplam fabrika sayısı 613’e, toplam istihdam ise 42 bine ulaştı. Ayrıca geçtiğimiz yılın Eylül ayından bu yana, yani son 6 ayda, zor ekonomik şartlara rağmen 5. Kısım Genişleme Alanımızda 87 parselin daha sanayicilerimize tahsisini gerçekleştirdik ” dedi.

İstihdam artacak

Konya OSB’de otomotiv endüstrisinden makine imalat sanayine, dökümden gıdaya, ilaçtan mobilyaya değin pek çok sektörde üretim yapıldığının altını çizen Kütükcü, bölgenin büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, “Önümüzdeki yıllarda 5. Kısım Genişleme Alanımızın tamamında üretime geçilmesiyle birlikte Konya OSB’deki toplam firma sayımız 750’lere, istihdamımız ise 55 binlere ulaşacak inşallah. Konya tüm bu sanayi yatırımlarıyla ve güçlenen istihdam yapısıyla ülkemize daha fazla katkı verecek. Konya bugüne kadar her zaman Türkiye’nin gücüne inandı, durmadan çalıştı, üretti. Bundan sonra da aynı inançla ve kararlılıkla üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yatırımcılara dünya standartlarında hizmet

Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak yerel ve uluslararası tüm yatırımcılara dünya standartlarında alt yapı hizmeti verdiklerini de ifade eden Kütükcü, şunları söyledi: “Dünyada bir yatırımcı neye ihtiyaç duyarsa, Konya OSB’mizde de bu imkanlara sahibiz, yatırımcılarımıza aynı standartlarda hizmet üretiyoruz. Bölgemizin dört bir yanını saran ve güçlü iletişim imkanı sunan fiber optik alt yapımızla, içme suyu arıtma ve atık su arıtma tesislerimizle, güneş enerjisi santrallerimizle, hava kargo hizmetimizle, lojistik hizmetlerimizle, meslek lisemiz, Innopark Teknoloji Geliştirme Bölgemizle, itfaiye teşkilatımızla, sosyal tesislerimizle, bölgemizin kendi yeşilini üreten fidanlık ve sera alanımızla tam bir şehir görünümündeyiz. Konya Organize Sanayi Bölgemize emek veren tüm Yönetim Kurulu Üyelerimize, Müteşebbis Heyet Üyelerimize ve bölgemizi büyüten yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum.”