Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

KONYA OSB'DEKİ 350 MİLYON EUROLUK ULUSLARARASI YATIRIM AÇILDI

KONYA OSB'DEKİ 350 MİLYON EUROLUK ULUSLARARASI YATIRIM AÇILDI

Unilever ve tedarikçilerinin Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirdiği dev tesislerin açılışı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. 350 milyon Euro ile Konya tarihinin en büyük uluslararası yatırımı olan ev ve kişisel bakım ürünleri sektöründeki bu yatırımın Konya’ya hayırlı olmasını temenni eden Konya Organize Sanayi Bölgesi ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, tüm ulusal ve uluslararası yatırımcıları Konya’ya davet etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katıldığı açılış töreninde konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, 1976 yılında kurulan Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 41 yılda Türkiye'nin 3. büyük OSB'si haline geldiğini söyleyerek, hedeflerinin Türkiye'nin en büyük OSB'si olmak olduğunu kaydetti.  Bölgede 572 fabrikanın üretim yaptığını aktaran Kütükcü, "Bu 572 fabrikanın 72’si 2013 yılının sonunda sanayicilerimize tahsis ettiğimiz 4. kısım genişleme alanında faaliyet gösteriyor. Bölgede, 38 bin kişiye istihdam sağlanıyor.  Şu anda içinde bulunduğumuz 5. kısım genişleme alanında da sona yaklaştık. Sadece 4 parselimizde kamulaştırma ile ilgili hukuki süreç kaldı.  Bu süreç tamamlanır tamamlanmaz, 5. kısım genişleme alanımız sanayicilerimize tahsis edilecek. Ardından 6. kısım genişleme alanı geliyor. Yer seçimi için bakanlığımıza başvurumuzu yaptık.  Hedefimiz, Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olmak" dedi.

Sanayicinin önü açılırsa Türkiye'nin önü açılır

Yatırımın artması ile sanayicilerin, girişimcilerin önünün açılmasıyla Türkiye'nin de önünün açık olacağını vurgulayan Kütükcü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gelinen noktada, lojistik avantajlarımızla, fiber ağımızla, arıtma tesislerimizle, mesleki ve teknik eğitim yatırımlarımızla, sosyal tesislerimizle, son derece modern alt ve üst yapımızla yerli ve yabancı yatırımcılarımıza küresel ölçekte yatırım imkanı tanıyoruz.  İhalesi yapılan Lojistik Köy Projesi ve çalışmaların hızla devam ettiği Konya-Karaman-Mersin Hızlandırılmış Demiryolu Hattı da tamamlandığında Konya, Türkiye’nin ikinci Marmara Havzası olma hedefine çok daha yakın bir şehir haline gelecek.  Yeter ki, millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi hep diri tutalım.  Sanayicilerimizin, iş dünyamızın önündeki engelleri kaldırarak üretimden kopmayalım."

Konya yatırım için en cazip illerden bir tanesi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, Konya'dan övgüyle bahsetti. Konya'daki birlik ve beraberliğin şehrin gelişimine büyük katkı sağladığını ifade eden Şimşek, "Konya Türkiye'nin kalbidir. Önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin en önemli büyüme motorlarından biri olacak. Konya Valimiz, Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, oda başkanlarımız arasında büyük bir çalışma var. Konya'nın gelişmesi için büyük bir birlik var. Bu kadar güzel bir yatırımı Gaziantep'te de isterdik. Kıskanmadık değil. Ama Konya yatırım için en cazip illerden bir tanesi, hak ediyorlar. Çünkü çalışıyorlar. Konya'daki yapıcı duruş, güçlü ekip, yatırım çekmek açısından önemli" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türkiye'nin yaşadığı zorluklara rağmen ekonomik anlamda büyümeyi sürdüreceğini ifade eden Şimşek, "Türkiye referandumla yeni bir sisteme geçti. Yeni sistemle hukuk daha da güçlendi. Demokrasi daha da güçlendi. Siyasi ve ekonomik istikrar sürekli hale geldi. Bunlarla ve yapılan reformlarla ekonomik anlamda Türkiye yerli ve yabancı yatırımlar için önemli bir ülke olmaya devam edecek" dedi.

 Reformlarla üretim ve ticaret destekleniyor

Hükümetin reform paketleri ile ekonomiyi ve ticareti desteklediğini söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, patent faaliyetlerinin bir kanunla tek bir kitap halinde toplandığını, AB standartlarında patent yasası olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de yatırım yapan yatırımcıların önünün açık olduğunu belirten Özlü, "Türkiye'nin teknoloji üretim yönetiminde köklü değişikliği öngören TÜBİTAK yasası  genel Kurul aşamasında. İnşallah bunu da hayata geçireceğiz. Bu da kapsamlı ve köklü bir reform niteliği taşıyor. Bir başka önemli çalışma üretim reform paketidir. Bunu da çok defalar tartıştık görüştük. 700'den fazla görüş geldi. Bunları değerlendirdik. Ekonomik koordinasyon kurulunda toplantı yaptık ve paket sonuçlandı, inşallah TBMM'ye sevk edeceğiz. Türkiye'de üreticinin desteklenmesi noktasında 72 maddeden oluşan çok önemli dönüşümleri içeriyor. Bir diğer çalışmamız piyasa gözetim ve denetimi ile ilgili. Piyasada çok sayıda ürün var. Bunların kurallara uygun bir şekilde tüketici ile buluşması noktasında bir çalışma var" şeklinde konuştu.

Konya Anadolu'nun üretim üssü haline geldi

Konya'nın önemli gelişmelere imza attığını belirten Konya Valisi Yakup Canbolat ise, "Konya tarımdan sanayiye, ulaştırmadan haberleşmeye, eğitimden sağlığa, turizmden kültüre, enerjiden ticarete kadar her alanda büyük bir gelişme kaydetmiştir. Konya ilimiz bugün itibariyle sahip olduğu 9 adet organize sanayi bölgesi, 44 adet küçük sanayi sitesi, 10 adet özel sanayi alanıyla Anadolu'nun üretim üssü haline gelmiştir" şeklinde konuştu

Türkiye'ye inanmak, güvenmek, Türkiye'nin gelecek umuduna katılmaktır

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız da, "Unilever gibi bir firma bugün toplamda 350 milyon euroluk bir yatırımı Türkiye'ye ve Türkiye'nin geleceğine inanarak yapıyorsa ve daha yüzyıllar burada olacağını ifade ediyorsa evet Türkiye'ye inanmak, Türkiye'ye güvenmek, Türkiye'nin geleceğine ve Türkiye'nin umuduna katılmaktır. Bunun yanında eğer Konya Türkiye'nin kalbiyse ve Konya'ya yatırım yapılıyorsa bunun da çok önemli sebepleri var. Eğer Konya bugün çok önemli bir yatırım merkezi olabilmişse bunu hep birlikte Konya olmaya borçluyuz" diye konuştu.

Bu yatırım büyük bir özenle hayata geçirildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, bu tesislerin hayata geçirilmesinde nasıl yoğun bir çalışma gösterildiğini ifade ederek, "Özellikle Unilever yöneticileri gerçekten çok güzel bir model ortaya koydular. Bir sanayi tesisinin yapılmasında dünya çapında bir yatırımın hayata geçmesinde nelere dikkat edilmesi gerektiğine aslında örneklik teşkil ettiler. İş güvenliği açısından gösterdikleri özen, verimli çalışma konusunda ortaya koydukları başarı yine yatırımın ekolojik olması noktasında sıfır atık ortaya çıkması konusunda gösterdikleri özen ve diğer birçok çabayla da hakikaten örnek bir tesisin Konya'ya kazandırılmasında büyük bir başarı gösterdiler" ifadelerini kullandı.

Konya, Unilever'in geleceği için stratejik rol üstleniyor

Son olarak konuşan Unilever Global CEO'su Paul Polman, ''Türkiye´nin ve ekonomisinin 100 yılı aşkın bir süredir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya için bölgesel bir merkez olma rolüyle önceliğimiz olan bir ülke. Konya da altyapısı, konumu ve yenilenebilir enerji tedariki konusunda sahip olduğu potansiyel ile Unilever´in geleceği için stratejik bir rol üstleniyor, sürdürülebilir büyümemizi destekliyor" ifadelerini kullandı.