KONYA, TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU

Konya iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları, basın toplantısı düzenleyerek son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetledi. Terörü lanetlemeyenlere sert tepki gösterilen basın toplantısında Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, MÜSİAD Konya Şubesi, ASKON Konya Şubesi, TÜMSİAD Konya Şubesi, İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği, DERSİAD Konya Şubesi, SELSİAD, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Konya Platformu adına ortak bildiri yayınlandı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası adına okuduğu ortak bildiride, Türk Milleti’nin teröre haddini bir kez daha bildireceği ifade edilerek, “Şehirlerde yüzünü kapatan, etekle gezen, dağlarda haince arkadan saldıran, yollara bomba tuzaklayan kalleş terör ve bu terörü lanetleyemeyen, bundan beslenen siyasi uzantıları var. Bu coğrafyanın birlikte yaşama azmini kırmak için elinden geleni yapan, her türlü kalleşliği deneyen, çoluk çocuk demeden binlerce masumun kanına giren, askerimizi, polisimizi şehit eden, aklı ve vicdanı satılmış hainler çok iyi bilmelidir ki; bin yıldır bu coğrafyada barışın ve huzurun teminatı olan aziz milletimiz, teröre bir kez daha haddini bildirecektir” denildi.

Kahramanlarımızla gurur duyuyoruz

Başbakan’ın da söylediği gibi ülkenin dağlarının, ovalarının, terörden kalıcı şekilde temizleneceğinin aktarıldığı bildiride, şu ifadelere yer verildi: “Şehit haberleriyle yüreğimiz yanıyor, içimiz acıyor. Ama biz kahramanlarımızla gurur duyuyoruz. Kahramanlarımızı yetiştiren, vatanı için gözünü dahi kırpmayan evlatlarımızın anaları, babaları ile gurur duyuyor, acılarını millet olarak paylaşıyoruz.

Şunu tüm dünya bilmelidir ki; tarih nasıl ki şehitlerimizi unutmayacaksa, terörden beslenenleri, tepki göstermeyenleri de asla unutmayacak, hain olarak not edecektir. Bu ülkenin üreten, ticaret yapan insanları ve iş dünyası olarak, bugün bizlerin en önemli önceliğinin terörün kalıcı bir şekilde yok edilmesi olduğunu ifade etmek isteriz. Devletimizin terörle mücadele konusunda attığı adımları destekliyor, bu mücadelenin her alanda kararlılıkla devam etmesini istiyoruz. Ayrıca bu süreçte, başta siyasiler olmak üzere toplumun tüm kesimlerini de sorumluluk almaya, terörü ve şiddeti lanetlemeye davet ediyoruz.

Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan bu saldırılar karşısında necip milletimizin birlik ve beraberlik duygularından taviz vermeden, itidal içinde bir duruş sergileyeceğine inanıyoruz. Lütfen öfkemiz aklımızın önüne geçmesin.

Konya iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları olarak buradan doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımıza da seslenmek istiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından bölgenin ve Türkiye’nin huzuru için zor şartlarda görev yapan vatan evlatlarımız sizlere emanettir. Bu emanet tarihin sizlere yüklediği en önemli sorumluktur. İnsan olmanın en büyük onuru da emanete sahip çıkmaktır. Nasıl ki Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Şırnak’tan gelen evlatlarınızı burnu kanamadan evlerine geri gönderiyorsak, bizler de sizlere gönderdiğimiz evlatlarımızı burnu kanamadan geri istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hain terör saldırılarında şahadete eren yiğit vatan evlatlarımıza, askerlerimize, polislerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Allah ailelerine, milletimize sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağolsun.”