Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

KONYA, TÜRKİYE’YE KATTIĞI DEĞERLE ÖNEMİNİ KORUMAYA DEVAM EDİYOR

KONYA, TÜRKİYE’YE KATTIĞI DEĞERLE ÖNEMİNİ KORUMAYA DEVAM EDİYOR

Konya Sanayi Odası Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Tahir Şahin’in başkanlığında yapıldı. Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü’nün KSO’nun son bir yıllık faaliyetlerini değerlendirdiği toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız katıldı. KSO meslek komitesi üyelerinin de katıldığı meclis toplantısında konuşan Müsteşar Ziya Altunyaldız, Konya’nın Türkiye için her zaman önemli bir şehir olduğunu, Türkiye’ye kattığı değerle bu önemi bugün de korumaya devam ettiğini söyledi.

Takım olmanın, hayal kurarak bu hayalin etrafında toplanmanın önemine değinen Altunyaldız, Türkiye’nin son yıllarda bir paradigma değişimi yaşadığını, devletin artık sorunları milletle birlikte düşünüp, birlikte çalıştığını vurguladı. Türk özel sektörünün 2023 hedefleri için var gücüyle çalıştığını, ancak özellikle daha çok Ar-Ge, inovasyon, özgün tasarım ve marka oluşturmak için yapılması gerekenler olduğunu bildiren Altunyaldız, “Başarmak için, dünyayı doğru okumak ve dünyadaki gelişmiş modelleri kendi işletmelerimize uygulamak, yüz metre değil maraton koşucusu olmak, alın teriyle çalışmak gerekiyor. KOBİ’lerimiz, özel sektörümüz bugün 2023 hedefleri için var gücüyle çalışıyor. Zaten 2023 hedefleri de KOBİ’lerle mümkün. Türkiye, ihracatla, katma değeri yüksek ürün ihracatıyla büyümek durumunda” şeklinde konuştu.  

Kurumsallaşma konusuna da dikkat çeken Altunyaldız, Türkiye’de kurulan şirketlerin sadece yüzde 10’lık kısmının 10 yıldan fazla faaliyet gösterebildiğini, bu konunun Türkiye’nin en büyük sıkıntılarından birisi olduğunu ifade etti.

Yeni Türk Ticaret Kanunu, Yeni Hal Kanunu, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası, Lisanslı Depoculuk ve Ürün İhtisas Borsacılığı gibi konularda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Ziya Altunyaldız, toplantıya katılan sanayicilerin sorularını da yanıtladı.

Başkan Kütükcü, KSO’nun bir yıllık faaliyetlerini değerlendirdi

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ise, sözlerine geçtiğimiz yılın mayıs ayında yapılan KSO seçimlerinden bu yana aradan geçen bir yılın faaliyetleri hakkında bilgi vererek başladı. Konya Sanayi Odası olarak Konya sanayisinin tamamını kucaklayacak şekilde, birlik ve beraberliğe önem vererek hareket ettiklerini bildiren Başkan Kütükcü, Konya’nın bu birlikteliğin bereketini yaşadığını vurguladı.

Konya’yı bir sanayi şehri haline getiren bütün sanayicilere teşekkür eden Başkan Kütükcü, “Konyalı sanayicilerimizin başarı hikayesi, Konya’yı bir sanayi kenti yaptı. Ve bugün Konya yerli yatırımların yanı sıra, uluslararası yabancı yatırımcıların da gözdesi haline geldi. Konya Organize Sanayi Bölgemiz son 2 yılda 250 milyon Euro’nun üzerinde uluslararası yatırım aldı” ifadelerini kullandı.

Tarım Fuarı’nda 673 ikili iş görüşmesi

Konya Sanayi Odası tarafından son bir yılda, biri uluslararası olmak üzere 38 konferans, 25 eğitim gerçekleştirildiğini bildiren Başkan Kütükcü, ayrıca 7 uluslararası fuara da KOSGEB destekli iş gezisi düzenlendiği bilgisini verdi.

Başkan Kütükcü, Konya Sanayi Odası’nın sadece tarım fuarında, Konyalı sanayicilerin Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Bulgaristan, Cezayir, Tunus, Moldova ve İranlı iş adamları ile 673 ikili iş görüşmesi yapmasını sağladığını, bunun şehrin üretimine mutlaka olumlu yansıyacağını anlattı.

Konya Sanayi Sanayi Odası tarafından yürütülen UMEM Beceri 10 kursları hakkında da bilgi veren Başkan Kütükcü, bu kurslar kapsamında son bir yılda 20 yeni meslek edindirme kursu açıldığını, kurslardan 211 kişinin mezun olduğunu, mezunlardan ise 171’inin işe yerleştirildiğini söyledi.

Konuşmasında Türkiye’nin yerel bazda ilk İmalat Sanayi Güven Endeksi’ni yayınlamaya başladıklarının altını çizen Başkan Kütükcü, bu çalışma ile Konya sanayisini daha yakından takip ederek, sektörel stratejiler geliştirebileceklerinin altını çizdi. 

Ayrıca Konya Sanayi Odası tarafından Konya’ya kazandırılan Türkiye’nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezi ile ilgili bilgi veren Başkan Kütükcü, Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin KOS’ta devam eden inşaatını bu yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini, merkezin Konya’nın Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında kritik rol oynayacağını bildirdi.