KONYALI DÖKÜMCÜLER, ALMANYA’DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Konya Sanayi Odası tarafından yürütülen ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Konya Döküm Kümesi Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi’ projesi kapsamında 11 Konyalı firma, GIFA  - METEC – NEWCAST – THERMPROCESS Döküm, Metalurji, Metal İşleme, Kaynak İşleme Teknolojileri Fuarı’nda stant açtı. Konyalı 11 döküm firması, fuarda kendi ürünlerini tanıtırken  35 kişilik bir Konyalı işadamı heyeti de KOSGEB desteğiyle fuarı ziyaret etti.

Fuar hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Acar, 4 yılda bir düzenlenen ve döküm sektöründe dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan fuarın, Konyalı sanayiciler açısından verimli geçtiğini söyledi. Fuarda stant açan firmaların kendi ürünlerini tanıtmanın yanı sıra, dünyada yükselen yeni trendleri ve gelişmeleri de yakından görme fırsatı bulduklarını anlatan Acar, “Sanayicilerimiz Almanya Düsseldorf’ta düzenlenen fuarda;  Döküm Ekipmanları, Döküm Tesisleri, Döküm Teknolojisi, Makineler, Kimyasal Ürünler, Yanma Teknolojisi, Taşıma Ekipmanları, Veri İletimi, Çevre Mühendisliği, Endüstriyel Sağlığı ve Güvenliği, Ölçme Sistemleri, Eritme Fırınları, Metalurji, Metal İşleme, Metal İşleme Makineleri, Kalıp Makine Döküm Temel Malzemeler,  Düzenleme ve Kontrol Teknolojisi, Güvenlik Sistemleri, Depolama Teknolojisi, Test Teknolojisi, Kaynak Teknolojisi gibi pek çok ana ürün grubundaki yeni gelişmeleri görme imkanı buldular” şeklinde konuştu.

Fuarda stant açan 11 Konyalı firma ise şu şekilde: Ardemir Döküm Sanayi ve Tic. A.Ş., Canbilenler Döküm Makina Sanayi ve Tic. Ltd., Çağ-Dök-San Çağlayan Döküm Makine Oto. San. Ltd., Emin Yaldız Metalurji Makine Gıda Oto. San. Tic. Ltd., Erkon Döküm İnşaat Tic. Ve Sanayi Ltd., Kağan Döküm ve Model Sanayi ve Tic. Ltd., Koçak Metalurji Makina  Sanayi ve Tic. Ltd., Kondöksan Döküm Sanayi ve Tic. Ltd., MTSC Oto. Makina Metalurji Sanayi Tic. A.Ş., N-Par Oto. Döküm Makine Sanayi ve Tic. Ltd., Yılkar Döküm Sanayi ve Tic. Ltd..