KONYALI SANAYİCİLERE, KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI

Konya Sanayi Odası ve KOSGEB Konya İl Müdürlüğü işbirliğinde, "COVID-19’dan Etkilenen Mikro ve Küçük Ölçekli İmalat Sektöründeki İşletmelere Hızlı Destek Programı Bilgilendirme Semineri" gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan KOSGEB İl Müdürü İsmail Özdemir, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı hakkında bilgiler vererek, program kapsamında verilen destekleri anlattı. Özdemir, "İmalat sanayinde faaliyet gösteren, 2019 yılında en az 75 bin TL gelir hacmine ulaşmış olan ve 2020 yılının ilk 5 ayında da 2019'un ilk 5 ayına kıyasla en az yüzde 25 gelir kaybına uğramış mikro işletmeler bu programdan yararlanabiliyor. Ayrıca, 2017 ve sonrasında kurulmuş olan imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki yenilikçi genç mikro ve küçük işletmeler de bu programdan yararlanabilecek" dedi.

Program kapsamında mikro işletmeler için verilecek üst limitin 30 bin TL, küçük işletmeler için üst limitin de 75 bin TL olduğunu belirten Özdemir, yenilikçi genç işletmeler için bunların üzerine 25 bin TL ilave destek verildiğini söyleyerek, "Yasal limitlerin üzerindeki tutarda vadesi geçmiş ve taksitlendirilmiş vergi ve sosyal güvenlik borcu olanlar, kamu bankaları tarafından Covid-19 kapsamında ilan edilen 'İşe Devam Kredisi'nden KGF aracılığıyla yararlanan işletmeler, KOSGEB girişimci kredi faiz desteğinden yararlanan işletmeler bu desteklerden yararlanamıyorlar" şeklinde konuştu.

Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında verilen desteklerin 3 yıl ödemesiz ve 3 yılın sonunda dörder aylık dönemler halinde 6 taksit halinde ödeneceğini aktaran Özdemir, 21 Mayıs'a kadar devam eden başvuruların, KOSGEB'in internet sitesinden, e-hizmetler menüsünden mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programı başvuru menüsü başlığından gerçekleştirildiğini söyledi.