Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

KONYALI SANAYİCİLERE TÜBİTAK DESTEKLERİNDEN DAHA FAZLA YARARLANIN ÇAĞRISI

KONYALI SANAYİCİLERE TÜBİTAK DESTEKLERİNDEN DAHA FAZLA YARARLANIN ÇAĞRISI

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından  'TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2021 Yılı Çağrıları Bilgilendirme Webinarı' gerçekleştirildi. Toplantıya katılan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, sanayicilere TÜBİTAK'ın desteklerinden daha fazla yararlanmaları çağrısında bulundu.  Webinarda ayrıca, her iki program için de ön kayıt için son başvuru tarihinin 12 Şubat 2021 olduğunun altı çizildi.

Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı'nın moderatörlüğünde yapılan webinarın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü,  TÜBİTAK'ın programlarını işletmeler için çok önemli bulduğunu söyledi. TÜBİTAK Destek Programlarının, hibe desteklerinin önemli bir kısmının özel sektöre yönelik sanayi desteğine ayrılmasının iş dünyası için memnuniyet verici olduğunu aktaran Kütükcü, firmaları da TÜBİTAK desteklerinden daha fazla yararlanmaya davet etti.  Kütükcü, "TÜBİTAK’ın Destek Programlarına baktığımızda, özellikle hibe desteklerinin önemli bir kısmının özel sektöre yönelik sanayi desteklerine ayrıldığını, bunların içerisinde de bugünkü konumuz olan 1501 ve 1507 destek programlarının yüzde 70’e yakın bir pay aldığını memnuniyet ile görüyoruz. Ben TÜBİTAK’ın destekleri ile birlikte, şehrimizin, işletmelerimizin, önümüzdeki dönem Ar-Ge konusunda, yenilik konusunda, maliyet düşürme, ürün veya süreç yönetimlerinin iyileştirilmesi konularında çok daha başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum.  Buradan bütün firmalarımızı da, TÜBİTAK desteklerinden maksimum oranda faydalanmaya davet ediyorum" dedi.

Kütükcü: "Ar-Ge merkezi sayısını artırmak için seferberlik ilan ettik"

İşletmelerin rekabetçiliğinin ve yenilikçi kapasitelerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu aktaran Kütükcü, bu konuda Konya Sanayi Odası olarak yaptıkları çalışmalara değinerek şunları söyledi: "Özellikle Ar-Ge'yi, KOBİ’lere daha fazla anlatmak, harekete geçmelerini hep birlikte tetiklemek adına, Konya Sanayi Odası olarak bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Şehrimizde özel sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin artırılması için seferberlik ilan ettik. Bugün geldiğimiz noktada; 28 Ar-Ge ve Tasarım Merkezimiz oldu.  Şimdi bunların ortak çalışmalarını sağlamak adına 'Anadolu Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Ortak İletişim ve İşbirliği Ağını' kurduk.  Yine Odamızın şehrimize kazandırdığı Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgemiz, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri ile Türkiye’ye örnek olacak nitelikte çalışmalar yürütüyor."

Selek: Birlikte çalışma kültürünün artmasını istiyoruz

Daha sonra konuşan TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek de, 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı'nda son yıllara oranla daha fazla başvurunun olumlu değerlendirildiğini söyledi. Hayata geçirilen programlar ile, işletmelerin birlikte çalışma kültürünü de artırmayı amaçladıklarını belirten Selek, "Büyük firmalar ile KOBİ'lerin ve KOBİ’ler ile KOBİ'lerin birlikte çalışma kültürü oluşturmalarını istiyoruz. Bu anlamda yeni programlarımızda çok fazla başvuru aldık. Bunların birlikte çalışma kültürüne çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca, firmalarımızın ve akademisyen hocalarımızın üniversite raflarında duran patentlere müşteri olmalarını ve bunları ekonomiye kazandırmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, TEYDEB Uzmanı Meltem Nisa Görgülü de, 'TÜBİTAK 1501 ve 1507 Programları 2021 Yılı Çağrıları hakkında bilgiler verdi.

TÜBİTAK 1501 ve 1507 Programı birinci dönem çağrılarına 12 Şubat 2021 tarihine kadar ön kayıt başvurusu yapılabilecek.