KONYALI SANAYİCİLERLE TÜMOSAN, KSO’DA BULUŞTU

Konya Sanayi Odası’nda düzenlenen bir toplantıda otomotiv sektörü tedarikçileri ile TÜMOSAN yöneticileri bir araya geldi. Toplantıda, TÜMOSAN ile Konya sanayisi arasındaki işbirliğini geliştirmenin yolları istişare edildi.

Toplantıya Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Tümosan Satın alma Müdürü Bülent Bolat ve bazı sanayiciler katıldı.

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Konya’nın gelişen bir sanayiye sahip olduğunu, TÜMOSAN’ın da Konya için çok önemli bir kurum olduğunu hatırlatarak, “Konya sanayisi ile TÜMOSAN arasındaki işbirliğini artırmak, tedarik ağını güçlendirmek, Konya’yı güçlendirmektir” dedi.

Ana sanayi ile tedarikçiler arasındaki uyumun ve sürdürülebilir ilişkinin önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Kütükcü, “ Görev alanlarımız farklı olsa da her birimiz Konya için, ülkemiz için ortak sorumlulukları paylaşıyoruz. Biz, Konya’nın Tümosan’a, Tümosan’ın da Konya’ya daha yakın olmasını istiyoruz. Bu süreçte Konya Sanayi Odası olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Konya’dan 44 tedarikçi

Tümosan Satın Alma Müdürü Bülent Bolat ise, tedarikçi firmalardan beklentileri ile ilgili bir sunum yaparak,  Tümosan’ın her zaman Konya ekonomisine ve ülkeye pozitif katkı vermek için çalıştığını söyledi.

Tümosan’ın tedarik yapısı hakkında da bilgi veren Bolat, Tümosan’ın 2013 yılında 160 tedarikçi firma ile çalıştığını, bunların 44’ünün Konyalı firmalardan oluştuğunu ifade etti. Bolat, Tümosan’ın Konya’daki tedarikçilerinin ağırlıklı olarak metal işleme, döküm, dişli, kimya ve hidrolik sektörlerinde faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Yerli tedarikçilerin Tümosan’la çalışma isteklerini ifade ettikleri toplantının sonunda, Tümosan’la Konyalı tedarikçiler arasındaki diyaloğun geliştirilmesine, bu tür toplantıların daha sık aralıklarla yapılmasına karar verildi.