KONYA’NIN GÜVENLİĞİ SANAYİ ODASI’NDA KONUŞULDU

Konya Sanayi Odası’nda, Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Meclis Başkanı Tahir Şahin ile çok sayıda sanayici ve işadamının katılımıyla “Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı. Toplantıda konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, şehrin bir yandan ekonomik büyümesini sürdürürken, diğer yandan huzurlu kent olma özelliğini koruyor olmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun’un sunumuyla başlayan toplantıda, Konya’nın asayiş konusundaki mevcut durumu, sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. Konya’nın yüzölçümü olarak 10 Trabzon, 33 Kilis, 5 Aydın ve 8 İstanbul büyüklüğünde olduğunu ve önemli bir kavşak noktasında bulunduğunu söyleyen İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, Konya’da Jandarma’nın sorumluluk alanları içerisinde yaşanan suçlarla ilgili bazı istatistiki bilgiler verdi.

Acil Konum Belirleme Sistemi

2011 yılında Jandarma Teşkilatında devreye alınan Acil Çağrı Konum Belirleme Sistemi ile ilgili de bilgi veren İl Alay Komutanı Albay Emin Dursun,  “Kaybolan veya yönünü tayin edemeyen vatandaşlarımız 156 Jandarma İhbar-İmdat Hattı’nı aradıklarında onlara ulaşabiliyoruz. Aradığınızda yardım ekiplerimiz hemen yanınıza ulaşıyor. Bu sistemle 49 vatandaşla ilgili konum belirlemesi yapılmıştır” dedi.

“Yarın bugünden daha huzurlu olacak”

Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise, Konya’nın huzurlu bir kent olduğunun altını çizerek, “İçiniz, gönlünüz rahat olsun. Yarın, bugünden daha huzurlu olacak. 5 bin 100 personelimizle şehirle ele ele vererek suçlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Konya’daki kurum ve kuruluşlar arasındaki müthiş ahengi gördükçe çalışma şevkimiz daha çok artıyor” diye konuştu.

Tüm suçlarla ve suçlularla mücadele etmenin yanı sıra, uyuşturucu ile mücadeleye özel bir önem verdiklerini anlatan Demir, ayrıca araç sürücülerine de emniyet kemeri takmaları ve araç kullanırken cep telefonu kullanmamaları çağrısında bulundu.

Kalkınan, huzurlu bir şehir

İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun’un sanayicilerin sorularını yanıtladığı toplantının sonunda söz alan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Vali Erol başta olmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Alay Komutanlığı’na teşekkür etti. Şehrin bir yandan ekonomik büyümesini sürdürürken, diğer yandan daha huzurlu şehir olma özelliğini korumasının son derece önemli olduğunu ifade eden Kütükcü, bu noktada bütün kurumların birlikte çalışıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.