KSO BAŞKANI KÜTÜKCÜ, KONYA TARIM FUARI’NI ZİYARET ETTİ

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Konya Tarım Fuarı’nda stant açan firmaları ziyaret etti. Firmaları tebrik eden Kütükcü, her geçen yıl büyüyen Konya Tarım Fuarı’nın Konya’nın merkez şehir olmasına önemli katkılarda bulunduğunun altını çizdi.

21 ülkeden, 394 firma ve bin 200 markanın katılımıyla gerçekleştirilen, sektöründe Avrasya’nın en büyük fuarı haline gelen Konya Tarım Fuarı’na gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Kütükcü, “Ortadoğu, Afrika, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkaslar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin geldiği fuarımız, sadece Konya için değil, Türkiye için önemli bir fuar” dedi.

Daha yenilikçi ürünler üretilecek

Konya’nın tarımsal alet ve makineleri sektöründe Türkiye’nin lokomotifi olduğunu ifade eden Kütükcü, “Tarım makineleri ihracatında Türkiye pazarının yüzde 65’ine sahibiz. Sektörde Türkiye ihracatının yüzde 45’ini şehrimiz gerçekleştiriyor. Türkiye’nin en modern, dünya standartlarında üretim yapan tesisleri Konya’da. İnşallah sektör, fuarların getirdiği etkileşimin de katkısıyla katma değeri yüksek ve çok daha yenilikçi ürünler üretecek” şeklinde konuştu.

Kütükcü, ayrıca Konya’ya uluslararası bir fuar alanı kazandıran Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile fuarın düzenlenmesinde emeği geçen TÜYAP Fuarcılığa teşekkür etti.