KSO HEYETİNİ KABULÜNDE KONUŞAN TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU: “KONYA'NIN DA İÇİNDE BULUNDUĞU YENİ BİR ÜRETİM AKSI OLUŞTURULMALI”

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü beraberindeki heyetle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti. KSO’nun yeni yönetim kurulu üyeleri, meclis başkanlık divanı ile TOBB Genel Kurul delegelerinden oluşan heyeti kabulünde konuşan Hisarcıklıoğlu, Konya'nın da içinde bulunduğu yeni bir üretim aksı oluşturulması ve yeni yatırımların bu bölgeye yapılması gerektiğini vurguladı. KSO Başkanı Memiş Kütükcü ise, bu yeni üretim havzası içerisinde yerli otomobil fabrikasını da Konya'da görmek istediklerini ifade etti.

Ziyarete Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Başkan Yardımcıları M. Veli Tekelioğlu, Ömer Saylık, Yönetim Kurulu Üyeleri İ. Bozkurt Çağlayan, Sevda Kayhan Yılmaz, Ömer Faruk İyibildiren, Hıfsı Soydemir, Veysel Yaman, Fatih Olgun, Muhammed Selman Eryılmaz, Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Meclis Başkan Yardımcıları Kadir Büyükkara, A. Vasıf İnan, Meclis Katip Üyesi Kemal Özarpa, TOBB Genel Kurul Delegeleri Ahmet Şekeroğlu ile İbrahim Özen katıldı.

Konya Sanayi Odası heyetini kabulünde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni meclisin ve yeni yönetimin hayırlı olmasını diledi. KSO Meclisi'nin, Konyalı sanayicilerin temsilcisi olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Sizler seçilerek geldiniz. 4 yıl boyunca üyelerinize hizmet etmek edeceksiniz. Herkes kendi meslek komitesine hizmet etmek zorunda. Meslek komitesi üyesi arkadaşlarınız ile yakın temas içinde olmalı, onların sorunlarını öğrenmelisiniz. İyi temsil edebilmenin yolu bu. Allah utandırmasın" ifadelerini kullandı.

Meclis üyelerine, sanayicilerin yereldeki sorunlarının oda başkanları aracılığıyla, Türkiye'yi ilgilendiren konuların da TOBB tarafından çözülebileceğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, KSO Başkanı Memiş Kütükcü ile TOBB yönetiminde ülkeye hayırlı işler yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yeni sanayi arteri vurgusu

Konuşmasında Konya'nın da içinde bulunduğu yeni bir sanayi aksı oluşturulması gerektiğini vurgulayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yatırımların bu aksa çekilmesi gerektiğini bildirdi. Marmara havzasının dolduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Bizim Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Afyon ve Karaman'ı da içine alan, burayı Mersin ile buluşturacak yeni bir sanayi arteri oluşturmamız gerekiyor. Zenginleşebilmenin yolu yatırımı buraya çekmekle olur. Bunu da bu bölgedeki oda başkanlarımız, sivil toplum kuruluşu önderlerimiz bir araya gelerek oluşturmalı. Bunu Türkiye'nin kamuoyuna getirmeniz lazım" şeklinde konuştu.

Yerli otomobil yatırımı, yeni üretim havzasında olmalı

Daha sonra konuşan KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü de, yeni üretim havzası ile ilgili Konya-Karaman-Mersin olarak bir çalışma yürüttüklerini, bu konuda bir etüt çalışması da yaptırdıklarını ifade etti. Yeni üretim aksında yerli otomobil fabrikası yatırımını da görmek istediklerinin altını çizen Kütükcü, "Yerli otomobil fabrikasının bu yeni üretim havzasında kurulması konusunda tek ses haline gelmemiz lazım. Bu aksta özellikle Konya'ya yapılacak olan yerli otomobil fabrikası, yeni üretim aksını çok ciddi şekilde destekleyecektir. Bu yatırımın bütün bölgeyi kalkındıracağına inanıyoruz. Sizin de bu konuda bize yardımcı olmanızı istiyoruz" dedi.

Konya ve Konya sanayisine hizmet etmek üzere yeni bir dönemi başlattıklarını söyleyen Kütükcü, TOBB'un başarısını örnek aldıklarını, Konya Sanayi Odası olarak da aynı kurumsallığı ve çalışma anlayışını oluşturarak, bunu kalıcı hale getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, KSO heyeti ile hatıra fotoğrafı çektirdi.