KSO, SAVUNMA SANAYİNE ODAKLANMAYA DEVAM EDİYOR

Konya Sanayi Odası ve Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından, işletmelerin savunma sanayine yönelik üretim yeteneklerini kapsayan Savunma Sanayi Yetenek Envanteri ile Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı (EYDEP)  bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sektör sanayicilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hıfsı Soydemir, Oda olarak savunma sanayine yönelik birçok çalışma yaptıklarını, yapılan çalışmalarla birlikte sektörde özellikle son dönemde önemli mesafeler kat edildiğini söyledi.

Savunma sanayine yönelik gerçekleştirilen çalışmaların somut çıktıları olduğuna da işaret eden Soydemir, "Yaptığımız çalışmalarda birçok güzel haberin geldiğini gördük. Bunların en güzel örneklerinden bir tanesi de, Konyalı 24 firmamızın bir araya gelerek oluşturduğu Konya Savunma Sanayi A.Ş.'yi kurmak oldu. Konya Savunma Sanayi A.Ş. firmamız Aselsan ile birlikte Konya’mıza ortak bir yatırım yaptı. İnşallah 17 Aralık tarihinde de açılışını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Soydemir'in konuşmasının ardından Savunma Sanayi Başkanlığı Uzmanı İbrahim Ulutürk ve EYDEP Proje Koordinatörü Yeşim Ünver Öksüz de, YETEN ve EYDEP projeleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Program, soru ve cevaplar ile devam etti.