Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

KSO, SAVUNMADA 592 KALEMİN YERLİLEŞTİRİLMESİNDE SÖZ ALMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

KSO, SAVUNMADA 592 KALEMİN YERLİLEŞTİRİLMESİNDE SÖZ ALMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Konya Sanayi Odası (KSO), şehrin savunma sanayiden daha fazla pay alabilmesi için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde savunma sanayinin ana yüklenicileriyle Konyalı sanayicileri buluşturan Konya Sanayi Odası, bu kez de Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nın yerlileştirmeyi planladığı 592 kalem ürün için harekete geçerek, Konyalı sanayicilerle Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı yetkililerini bir araya getirdi. Programda yerlileştirilmesi ön görülen ürünlere Konyalı sanayicilerin büyük destek vereceği bildirildi.

Konya Sanayi Odası, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve Konya Savunma ve Havacılık Sanayi Kümesi işbirliğinde, kritik harp silah ve gereçlerinin yerlileştirilmesini amaçlayan tedarikçi günleri programı gerçekleştirildi. Programda Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yerlileştirilmesi öngörülen 592 kalem ürüne Konyalı sanayicilerin büyük destek vereceği vurgulandı.

KSO Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Sevda Kayhan Yılmaz, 2017 yılının Konya sanayisi için savunma sanayi ve Ar-Ge merkezleri konusunda çok verimli bir yıl olarak geçtiğini ifade etti. Konya Sanayi Odası'nın bu yılı Ar-Ge Merkezi yılı ilan ettiğini söyleyen Kayhan, sanayicilerin de bu çağrıya kulak verdiğini ve bu yıl kurulan 12 yeni Ar-Ge merkezi ile birlikte Konya’da toplam 16 Ar-Ge merkezi ve 2 tasarım merkezi olduğunu aktardı.

Konya, savunma sanayinde en kritik illerden biri olacak

Konya'nın savunma sanayinde de çok istekli olduğunu vurgulayan Yılmaz, şehrin Türkiye'nin savunma sanayi ihracatının yüzde 94,5'ini yapan ilk 5 şehir arasında yer aldığının altını çizerek, "Savunma sanayi ihracatında Konya; Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir’den sonra 5. sırada yer alıyor. Şu anda yüzde 94.5’ten aldığımız pay yüzde 3 civarında. Bu oran bizim ilk 5 içerisinde yer almamızı sağlasa da, bunu yeterli görmüyoruz. Konya’nın daha iyisini yapabilecek sanayi alt yapısı da, girişimci potansiyeli de var.  Sanayi Odası olarak Konya’yı Ankara hinterlandında savunma sanayine eklemlenmiş en kritik şehirlerden biri haline getirmeye kararlıyız" şeklinde konuştu.

Çektiğimiz zahmet, bir gün rahmete dönüşecek

Şehrin savunma sanayindeki payının artması için yaptıkları faaliyetler hakkında da bilgi veren Yılmaz, "Bugüne kadar iki ayrı Savunma Sanayi Zirvesi düzenledik. Önümüzdeki yıl da 3.sünü düzenleyeceğiz.  Yine Odamız bünyesinde Savunma ve Havacılık Sanayi Kümesini kurduk.  Şu anda kümemiz aktif bir şekilde çalışıyor.  Geçtiğimiz ay, Odamızın organizasyonuyla kümedeki sanayicilerimiz Aselsan, FNSS ve Savunma Sanayi Müsteşarlığını ziyaret etti.  Önümüzdeki günlerde de TAI, Havelsan, Makine Kimya Endüstrisi gibi savunma sanayi ana yüklenici firmalarımıza ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Tüm bunları yapmaktaki tek gayemiz, şehrimizin savunma sanayiyle daha fazla işbirliği yapmasının yolunu açmak. Biliyoruz ki, çektiğimiz zahmet bir gün mutlaka rahmete dönüşecek" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen tedarikçi günleri programının da Konya sanayisi için önemli olduğunu belirten Yılmaz, yerlileştirilmesi öngörülen 592 kalem ürüne Konyalı sanayicilerin büyük katkı vereceklerini sözlerine ekledi.

Yerlileştirme konusunda Konya çok istekli

Yılmaz'dan sonra konuşan Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Silah Şube Müdürü Albay İbrahim Kaynar da, yoğun katılımdan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Konyalı sanayicilerin yerlileştirmeye büyük önem verdiğini ve toplantıya olan katılımın bunun bir örneği olduğunu aktaran Kaynar, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı olarak envanterlerinde bulunan araçların ve bu araçların alt sistemleriyle yurt dışından tedarik etmekte zorlandıkları parçaların tamamını millileştirme adı altında iki yıldır çalışma yapıklarını bildirdi. Konya'yı bu konuda çok istekli olarak gördüğünü söyleyen Kaynar, Konya'dan iyi bir sonuç alacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Konyalı sanayiciler ile Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Ana Bakım Fabrika Müdürlüklerinden gelen yetkililer ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Heyet daha sonra çeşitli fabrikalara gezi düzenledi.