KSO, “TERÖRE HAYIR, KARDEŞLİĞE EVET” DEDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin önderliğinde, 250 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ yürüyüşü Ankara’da gerçekleştirildi. Sadece Türk Bayrakları’nın yer aldığı ve Ankara Sıhhiye Meydanı’ndan, Cumhuriyetin ilan edildiği Birinci TBMM’nin önüne kadar devam eden törende, Konya Sanayi Odası da yerini aldı. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleri ve sanayicilerin de aralarında bulunduğu grup, mitinge katılarak ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ dedi.

Türkiye’nin yükselişini engellemeye çalışıyorlar

Konya Sanayi Odası önünden hareket eden gruba katılımları için teşekkür eden Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, ülkede son günlerde ortaya çıkan olumsuz gelişmelere farkındalık oluşturmak ve karşı durmak için programa katıldıklarını iletti. Türkiye’nin üzerinde fitne oyunları oynandığını vurgulayan Kütükcü, “Terör, ülkede maalesef yeniden birinci gündem oldu. Onlarca askerimizi, polisimizi şehit verdik. Tarih boyunca bu coğrafyada yaşamak her zaman zor olmuş, bunun bedelini ecdadımız yüz yıllar boyu ödemiş ve ödeyerek bugünlere gelmiştir. En son Çanakkale’de 250 bin şehitle bu ülke bize emanet edildi. Bizim bu emanete sahip çıkmak, ülkemizde birlik beraberliği korumak, medeniyet tarihinde hak ettiğimiz yeri alabilmek için ülkemiz üzerinde oynanan oyunların hepsine karşı duyarlı tavır sergilememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘Ülke üzerinde oynanan oyunu ve fitneyi boşa çıkarmayı amaçlıyoruz’

Yürüyüşün sonunda katılanlara bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hep birlikte teröre karşı milli bir duruş sergilediklerini belirterek, "Bugün burada olan bizler, farklı dünya görüşlerine, farklı düşüncelere sahibiz. Ama ortak noktalarımız var. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, hepimiz bu ülkenin sevdalısıyız. Vatanımız, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz, bugünümüz, yarınımız hedefteyken sessiz kalamayız. Bizi bize, komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışanlara karşı sessiz kalamayız. Üzerimize oynan kirli oyunu bozmak için buraya geldik. Toplumsal barışa güç vermek, kırılan umutları yeşertmek için buraya geldik” dedi. Amaçlarının kardeşliği, ülke üzerine oynanan oyunu ve fitneyi boşa çıkarmak olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Terörü lanetledik, kardeşliğimize sahip çıktık. Teröre hayır, kardeşliğe evet dedik. Ve şimdi Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı Meclis’teyiz. Yürüyüşümüzün burada sonuçlanması son derece önemli bir mesajı içermektedir. Bu milletin birlikte yaşama iradesinin ilk timsali olan kurucu Meclis’teyiz. Gün, demokrasimize, birliğimize ve birbirimize sahip çıkma günüdür. Hep birlikte bugün sağduyumuzu ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.