Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

KSO’DA, METAL SEKTÖRÜ REHBERLİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KSO’DA, METAL SEKTÖRÜ REHBERLİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konya Sanayi Odası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliğinde ‘Metal Sektörü Konya Rehberlik Toplantısı’ gerçekleştirildi.

İş teftiş faaliyetleri hakkında farkındalığı artırmak ve metal sektöründe iş yeri uyumunu artırmayı hedefleyen toplantıya Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk İyibildiren, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Ankara Grup Başkanı Doğu Bakkal, İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, Konyalı sanayiciler ve iş yeri temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk İyibildiren, sanayiciye rehberlik yapmanın sadece mevzuat uyumu açısından değil, aynı zamanda sürdürülebilir üretim açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. İyibildiren, rehberlik ve teftiş faaliyetlerinin cezalandırıcı bir anlayıştan ziyade, bilgilendirici ve geliştirici bir yaklaşımla yapılmasının sanayi işletmeleri için yol gösterici olduğunu belirterek, düzenlenen etkinliğin firmaların karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra konuşan Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Ankara Grup Başkanı Doğu Bakkal, iş yerlerinin  mevzuata uygunluğunu denetlerken, iş verenlerle etkin bir rehberlik ve sosyal diyalog mekanizması kurmayı amaçladıklarını söyledi. Çalışma hayatının sürdürülebilirliğinin sadece denetimle değil, aynı zamanda rehberlik, eğitim ve karşılıklı anlayış temelinde gerçekleştirilen iş birliği ile kurulacağını aktaran Bakkal, “Uluslararası standartlarla uyumlu, insan onuruna yaraşır iş koşullarının sağlanması konusunda gösterdiğiniz çaba bizim için çok kıymetli. Bu toplantı da karşılıklı bilgi alışverişi ve farkındalık oluşturmak açısından önemli bir fırsat. Toplantının odağında ülkemizin ekonomisine ciddi katkılar sağlayan ve Konya sanayinde önemli yer tutan metal sektörü yer alıyor.  Çalışma hayatının tüm paydaşlarını gözeterek, sorumlu ve kapsayıcı bir anlayış benimsedik. Metal sektöründe programlı teftişler gerçekleştirdik. Önleyici teftiş modeli benimsedik. İlk teftişten sonra, ikinci teftişte yüzde 90 oranında iyileşme olduğunu gördük” dedi.

Programın devamında, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başmüfettişleri tarafından metal sektöründe çalışma koşulları yönünden riskler ve önleyici rehberlik faaliyetleriyle, iş sağlığı ve güvenliği yönünden riskler ve önleyici rehberlik faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.