KSO’DA ‘YABANCI ÇALIŞANLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’ YAPILDI

Konya Sanayi Odası, Konya İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü tarafından ‘Yabancı Çalışanlar Hakkında Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Küçükbacak ile çok sayıda sanayici ve iş yeri temsilcisinin katıldığı programda, yabancı işçi çalıştırma sürecinde karşılaşılan sorunlar, çalışma izinleri, sigorta işlemleri gibi konular anlatıldı.

Toplantının açılışında konuşan KSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Küçükbacak, Konya’nın önemli sanayi üretim merkezlerinden biri haline geldiğini, Konyalı sanayicilerin üretime ve istihdama katkı vermeye devam ettiğini söyledi. Konya’nın dinamik bir çalışma hayatına sahip olduğunu ifade eden Küçükbacak, sanayicilerin üretim hayatında da çeşitli sorunlar ile karşılaştıklarını, yabancı işçi çalıştırılması konusunun da bunlardan biri olduğunu belirtti. Küçükbacak, konuşmasında yabancı işçi çalıştırma konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK arasındaki koordinasyonun tam olarak sağlanamamasından kaynaklı problemleri ve sanayicilerin yabancı uyruklu çalışanların, çalışma izinlerinin yıllık güncellenmesi uygulamasının kolaylaştırılması gibi taleplerini dile getirdi.

Küçükbacak’ın konuşmasının ardından Konya İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Çalışma Grup Başkanı Saliha Ötügen, Konya İŞKUR İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Ahmet Garip, Konya SGK İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Denetmeni Hasan Yavuz konu ile ilgili sunumlar gerçekleştirdiler. Yapılan sunumlarda yabancı işçi çalıştırma ile ilgili yapılan düzenlemeler, kimlik alınması, ikametgah izinleri, çalışma izinleri ve iş başı eğitim programları ile sigorta işlemleri hakkında bilgiler verildi.

Program soru ve cevaplar ile devam etti.