KÜTÜKCÜ: İŞ DÜNYASI ALGI OPERASYONLARININ AĞINA DÜŞMEDİ

TÜRSİAD'ın düzenlediği tecrübe paylaşımları programına konuk olan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, 15 Temmuz hain darbe girişiminden 5 buçuk ay sonra ekonominin toparlanmaya başladığını söyleyerek, "Tüm veriler Türk iş dünyasının üretimden vazgeçmediğini, algı operasyonlarının ağına düşmediğini gösteriyor" dedi.

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Tüm Üretken Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜRSİAD) tecrübe paylaşımları programına konuk oldu. İş hayatına ve Konya sanayisine yönelik bilgiler aktaran Kütükcü, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. 15 Temmuz hain darba girişiminde birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını ifade eden Kütükcü, "O gün millet olarak birlik ve beraberliğimizi ortaya koymamış olsaydık, toptan kaybedecektik. O gün milletimiz geleceğini kurtardı. Bu, Türk Milleti'nin yeniden millet olmayı keşfettiği bir süreçti. O milli duruş, üretimde de, sanayide de aynı şekilde yaşandı. 5 buçuk ay sonra tüm ekonomik göstergeler pozitife döndü. Halen de pozitif olarak seyretmeye devam ediyor. Bu veriler, Türk iş dünyasının üretimden vazgeçmediğini, algı operasyonlarının ağına düşmediğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

İş dünyasının üretim, ihracat ve istihdam çağrılarına büyük oranda destek verdiğini ifade eden Kütükcü, bunların sonucu olarak ülkenin yüzde 11,1'lik rekor büyümeyi yakaladığını aktardı.

Konuşmasında Konya ihracatına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Kütükcü, şunları söyledi: "Ocak-Kasım döneminde Konya'da 1 milyar 417 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı dönemine göre ihracatımızda yüzde 16,44 oranında artış yaşandı. Bu performans yüzde 12,12'lik artış gösteren Türkiye ortalamasının 4 puan üzerinde gerçekleşti. Elbette bu rakamlar bizim için yetersiz. Bizim ihracatımızı daha fazla artırmamız, savunma sanayine yönelik ve teknoloji yoğun olarak çalışmamız gerekiyor."

Program soru ve cevaplarla devam etti.