KÜTÜKCÜ, İSTANBUL’DAKİ KONYALILARA KONYA SANAYİSİNİ ANLATTI

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konyalı Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (KONSİFED)  ve Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) tarafından İstanbul’da yoğun katılım ile düzenlenen “Türkiye ve Konya Sanayisinin Dünü Bugünü” paneline katılarak, Konya’nın sanayileşme serüveni hakkında bilgiler verdi.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Esen’in moderatörlüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin de konuşmacı olarak yer aldığı panelde söz alan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya’nın net bir sanayi şehri haline geldiğini vurguladı. Konya’nın 11 organize sanayi bölgesi, 90’ın üzerinde sanayi sitesi ve şehrin muhtelif yerlerinde konuşlanan sanayi siteleri ile Türkiye’nin üreten gücü haline geldiğini kaydeden Kütükcü, “Konya bugün yıllık 3 milyar dolar ihracat gerçekleştiren net bir sanayi şehir haline geldi. Bu yılın ilk 9 ayında da 2 milyar 429 milyon 126 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. İhracatımızın ilk sırasında makine ve aksamları sektörü, ikinci sırasında otomotiv endüstrisi, üçüncü sırasında da demir ve demir dışı mamuller sektörü geliyor. Konya’mız aynı zamanda birçok sektörün ihracatında da lider iller arasında yer alıyor. Öyle ki, şehrimiz Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayinde 4., makine ve aksamları sanayinde 5., otomotiv endüstrisinde 8. büyük ihracatçı konumunda bulunuyor. 3 bini aşkın ihracatçı firma sayımız ile de Türkiye genelinde 6. sırada yer alıyoruz” dedi.

Konuşmasında, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 23 milyon metrekare büyüklük ile Türkiye’nin 3. Büyük OSB’si olduğunu vurgulayan Kütükcü, bölge içerisinde yer alan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Türkiye’nin en başarılı meslek liseleri arasında yer aldığının altını çizerek, mesleki eğitim alanında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.