KÜTÜKCÜ'DEN SANAYİ VE TEKNOLOJİ STRATEJİSİNE TAM DESTEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan 'Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'ni değerlendiren KSO ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, açıklanan hedeflerin Türk sanayisi için kritik önem taşıdığını, ülkenin bu hedeflerine ulaşması için sanayiciler olarak azimle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Konya Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Tanıtım Toplantısına' katıldı. İmalat sanayinin milli gelir içindeki payını 2023 yılına kadar yüzde 16,5’dan yüzde 21’e çıkarmayı hedefleyen Sanayi ve Teknoloji Stratejisinin Türk sanayisi için kritik önem taşıdığını söyleyen Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür etti.

Açıklamasında  “Türkiye Mutabakatı” vurgusu yapan Kütükcü, “Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Türkiye’nin ihtiyacı olan hemen her alana yönelik strateji geliştiren son derece kıymetli bir vizyon belgesidir. Türkiye’yi kalkınma hedeflerine ulaştıracak bu tür çalışmaları tüm kesimler sahiplenmeli ve güçlü bir Türkiye mutabakatı sağlanmalıdır” dedi.

Değerlendirmesinde Türk sanayisinin son yıllarda çok ciddi mesafeler kat ettiğini, Türkiye’nin artık İtalya ile Çin arasındaki en büyük sanayi ülkesi haline geldiğini vurgulayan Kütükcü, şunları söyledi: “Türk sanayisi geldiğimiz nokta itibariyle dünyanın dört bir yanı ile çalışan güçlü bir yapıya ulaştı. Ancak küresel rekabet zincirinde daha güçlü bir halka olabilmek için milli sanayimizin ürettiği katma değeri artırmak zorundayız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank tarafından açıklanan 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi bu anlamda çok önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Bu vizyon belgesinin Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde yürütülen Milli Teknoloji Hamlesi ile birlikte imalat sanayimize yeni bir ufuk çizerek ivme kazandıracağına inanıyorum. Sanayiciler olarak biz de bu vizyon belgesinin hedeflerine ulaşması için var gücümüzle çalışacağız. İnşallah geçmişte olduğu gibi hep birlikte azimle ve kararlılıkla üreterek, yeni başarı hikayeleri yazacağız ve ülke olarak dünyanın en rekabetçi ülkeleri arasında yerimizi alacağız.”

2023 SANAYİ VE TEKNOLOJİ STRATEJİSİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.