MSB BAKAN YARDIMCISI KSO’DA KONYALI SANAYİCİLER İLE BULUŞTU

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü’nün ev sahipliğinde, Konya'daki savunma sanayi üretici ve tedarikçi firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Konya Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ve Makine ve Kimya Enstitüsü Genel Müdürü Yasin Akdere, ASFAT Genel Müdürü Esad Aygün ve MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürü İmdat Ersoy’un da katıldığı toplantıda konuşan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya’daki onaylı tedarikçi sayısını artırmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Konya'da artırmaya çalıştığımız savunma sanayii alanındaki çalışma farkındalığına katkı sağlayacak çok önemli bir toplantı yaptık. İnşallah önümüzdeki süreçte an itibariyle 38 olan Milli Savunma Bakanlığımızın askeri fabrikalarına yönelik onaylı tedarikçi sayımızı artırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek. Ayrıca stratejik işbirliği çerçevesinde askeri fabrikalarımızla çalışma başlıklarını geliştirmeye devam edeceğiz" dedi. Kütükcü, Konya Sanayi Odası’nın savunma sanayine yönelik yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da, "Özellikle Konya savunma sanayi aktörlerimizin, üreticilerimizin, tedarikçilerimizin Milli Savunma Bakanlığımızın onaylanmış tedarikçi sisteminde olması, çalışmaların aktif ve etkin hale getirilmesi, bununla birlikte Konya'mızın projelere olan katkısının artırılması, ayrıca son birkaç yılda uygulanan stratejik iş birliği projelerine Konya savunma sanayi üretici ve tedarikçi firmalarımızın da ortak projelere katılması yönünde önemli bir toplantı yaptık. Ekim ayı rakamlarına baktığımız zaman ülkemizin savunma sanayi ihracatı önceki yıla göre 465 milyon dolarla yüzde 54 oranında artmış durumda. 10 aylık ihracatımız da 3,3 milyar dolarla yüzde 36 artmış durumda. Dolayısıyla üretim, iş birliği, tedarik arttıkça ve bütün bu ülkemizin potansiyelini ortak hedefe doğru birlikte götürme irademiz devam ettikçe Türkiye savunma sanayindeki kendi kendine yeterlilik oranını daha da artıracak, ihracat potansiyelini artıracak. Bu da istihdama, gelire ve özgüvene yansıyacak" diye konuştu.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de, "Konya'da bir iş birliği kültürü var. 24 firmamız bir araya gelip ASELSAN'la birlikte, ASELSAN Konya'yı kurdular ve daha onlarca tedarikçimiz var. Onaylı tedarikçilerimiz var, stratejik iş birliği anlaşması kapsamında ürün yerlileştiren firmalar var. Hem savunma sanayiinde hem sanayinin değişik alanlarında üretim yapan çok kaliteli firmalarımız var. Bu firmalarımızın bürokratik anlamda yaşadığı sıkıntılar varsa biz bürokratlara, siyasete düşen de bunun önündeki engelleri aşmak. Biz Milli Savunma Bakanlığımız yönüyle bunları bugün istişare ettik. Çok verimli bir görüşme oldu" ifadelerini kullandı.