PORTEKİZ BÜYÜKELÇİSİ KSO'YU ZİYARET ETTİ

Portekiz Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Konya Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Konya ile Portekiz'in ticaret hacminin artırılması için neler yapılabileceği konuşuldu.

Büyükelçi  Paula Leal da Silva’ya Konya ve Konya sanayisi hakkında bilgiler veren Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya'nın 2018 yılında 1,8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini, ihracatın ilk üç sektörünü de, makine ve aksamları, otomotiv endüstrisi ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar sektörlerinin oluşturduğunu söyledi. Konya'nın ihracatının yüzde 75'ini sanayi mamullerinin oluşturduğu bilgisini paylaşan Kütükcü, "Konya artık net bir sanayi şehri haline geldi. Şehir olarak özellikle makine ve aksamları sektörü ile otomotiv endüstrisi sektöründe Türkiye'de ve dünyada söz sahibi konumundayız. Ama sadece bu iki sektör değil, gıdadan ayakkabıya, araç üstü vinç ekipmanlarından döküme kadar birçok sektörde söz sahibi firmalarımız bulunuyor" dedi.

Kütükcü, Portekiz ile Konya'nın ticaret hacminin artırılması için Oda olarak her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, iki ülke iş adamlarının ikili iş görüşmesi yapmalarına destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Portekiz, yenilenebilir enerji ve makine alanlarında çok güçlü

Portekiz Büyükelçisi Paula Leal da Silva ise, Konya'da olmaktan mutlu olduğunu, Konya'nın kültürel açıdan çok geniş bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Büyükelçi Silva, Portekizin yenilenebilir enerji ve makine alanlarında güçlü olduğunu, bunların yanında iki ülkenin ihtiyaç duyduğu sektörler ile ilgili iş birlikleri yapabileceklerini belirtti. Büyükelçi Silva, Portekiz ile Konya'nın ticaret hacminin artırılması için üzerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.