SİNGAPUR-TÜRKİYE ARASINDA TİCARET SERBESTLEŞECEK

Singapur Ankara Büyükelçisi A. Selverajah, Konya Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Acar ile görüşen Büyükelçi, Türkiye ile Singapur arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın uygulamaya geçmesiyle birlikte iki ülke arasındaki ticaretin serbestleşeceğini söyledi. KOS Yönetim Kurulu Üyesi Acar ise, Konya’nın yatırım imkanlarından bahsederek, Konya ile Singapur’un ticaret hacminin artırılması için her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Singapur Ankara Büyükelçisi A. Selverajah’a Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 23 milyon metrekare alan ile Türkiye’nin ikinci büyük OSB’si olduğunu söyleyen Acar, bölgede yapılan hizmetler, alt yapı faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Acar, yapılan hizmetlerin firmaları teşvik ettiğini belirterek, “1995 yılında 51 firma bölgemizde üretim yaparken, bugün 515 firma üretim gerçekleştirmektedir. Ayrıca uluslararası yatırımcılar da bölgemizi tercih etmektedir. Tüm bunlar Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin cazibe merkezi haline geldiğini göstermektedir” dedi.

Konya’nın ikinci Marmara Havzası haline geldiğini ifade eden Acar, şehrin Ortadoğu ve Afrika gibi ihracat pazarlarına eşit mesafede olduğunu belirterek, Konya-Mersin Hızlı Tren Hattı’nın açılmasıyla birlikte limana ulaşım sorununun da ortadan kalkacağını ve şehrin gerçek bir üretim üssü haline geleceğini belirtti.  Acar, Konya ile Singapur’un ticaret hacminin istenilen düzeyde olmadığını vurgulayarak, bu ticaret hacminin artırılması için her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Serbest ticaret anlaşması bölgede sadece Türkiye ile imzalandı

Ev sahipliğinden dolayı Acar’a teşekkür eden Singapur Ankara Büyükelçisi Selverajah da, Türkiye ile Singapur arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandığını belirterek, bu anlaşmanın yürürlüğe girmesinden sonra ticaret hacminin daha fazla artacağını ifade etti. Anlaşmanın geniş kapsamlı olduğunu ve bölgede sadece Türkiye ile imzalandığını aktaran Büyükelçi Selverajah, “Bu serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesinden sonra iki ülkenin ticaret hacminin daha fazla artacağını düşünüyoruz. Ancak bunun yanında kurumsal iş birliklerini de geliştirmemiz gerekiyor. Biz, Konya’nın ekonomi potansiyelini biliyoruz. Bunun için Konyalı yatırımcılarımızı Singapur’a yatırım yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.