SRİ LANKA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ, KSO'YU ZİYARET ETTİ

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen, Konya Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü'nün ev sahipliği yaptığı ziyarette, Sri Lanka ile Konya'nın ticaret hacminin artması için neler yapılabileceği konuşuldu.

Konya ve Konya sanayisi hakkında misafirlerine bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Şehir olarak, Ocak-Haziran döneminde 973 milyon 328 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Pandeminin etkisi ile ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterdi. Ancak bu düşüş Türkiye ortalamasının çok altında gerçekleşti. Haziran ayında toparlanmaya başlayan sanayi üretimi ve ihracatımız önümüzdeki aylarda da artarak devam edecek" dedi.

Sri Lanka ile Konya'nın ticaret hacmine de değinen Kütükcü, "Biz daha önce gerçekleştirdiğimiz ikili iş görüşmelerini pandemi dolayısıyla artık online olarak gerçekleştiriyoruz. Bunu başka ülkeler ile organize ettik. Sri Lanka ile de gerçekleştirmek isteriz. Bu görüşmelerin karşılıklı ticaretimize çok büyük katkı sunacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Ev sahipliğinden dolayı Başkan Kütükcü'ye teşekkür eden Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen de,  Konya'nın tarım ve sanayi alanındaki gücünü bildiklerini ve bundan yararlanmak istediklerini aktardı. Büyükelçi Hassen, "Ülkemizde tarım dışında farklı sektörlerde de üretim yapıyoruz. Bunu daha fazla çeşitlendirmek ve Konya'daki firmalar ile görüşerek yeni iş birlikleri oluşturmak istiyoruz. Online olarak gerçekleştireceğimiz ikili iş görüşmelerinin çok faydalı olacağına inanıyorum. Büyükelçilik olarak her türlü çalışmayı yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.