SUDAN BÜYÜKELÇİSİNDEN KSO’YA ZİYARET

Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’i ziyaret etti. Ziyarette Sudan ile Konya arasındaki karşılıklı ticaretin artırılması için hangi alanlarda daha fazla iş birliği yapılabileceğine yönelik istişarelerde bulunuldu.

Misafirlerine Konya sanayisi hakkında bilgiler veren Başkan Büyükeğen, Konya’nın tarımdan gelen gücünü sanayiye en iyi aktaran illerden biri olduğunu ve bugün Türkiye’nin en önemli sanayi üretim merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Konya’nın 192 ülkeye 3.2 milyar dolar ihracat yaptığı bilgisini paylaşan Büyükeğen, Sudan ile olan ihracatın da daha fazla artırılması gerektiğini belirterek, “Konya’mız makine, otomotiv, tarım alet makineleri, gıda makineleri, plastik, ayakkabı gibi sektörlerde öne çıkmış durumda. Dünyanın hemen her ülkesine ihracat yapıyoruz. Sudan ile de geçtiğimiz yıl 27 milyon dolar ihracat gerçekleştirmişiz. Ama bu rakam bizim için çok düşük. Biz Sudan ile olan ihracatımızı daha fazla artırmak istiyoruz. Bunun için yapılacak çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Başkan Büyükeğen ayrıca, Büyükelçi Eltayeb’i Konya Sanayi Odası tarafından 23-25 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarına da davet etti.

Konya ile daha fazla çalışmak istiyoruz

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb ise, Türkiye ile Sudan’ın 600 milyon dolar karşılıklı ticaret hacminin bulunduğunu ve bunu 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Konya’nın sanayide gelişmiş bir şehir olduğunu gördüklerini bu alanda Konya ile Sudan’ın daha fazla iş birliği yapmasını istediklerini aktaran Büyükelçi Eltayeb, “Sudan ile Türkiye’nin karşılıklı ticaretini 1 milyar  dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Pandemiden dolayı geçtiğimiz yıllarda ticaretimizde düşüşler oldu ancak, bundan sonraki süreçte bunu hızlandırmak istiyoruz. Konya’nın da sanayide ve özellikle tarım aletleri sektöründe olan büyüklüğünü gördük. Bu alanda daha fazla iş birliği yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.