TARIM MAKİNECİLER, BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NU TARIM FUARI’NA DAVET ETTİ
Konya Sanayi Odası, genişletilmiş sektör toplantılarının 10’uncusunu Konya’nın en güçlü olduğu sektörlerin başında gelen tarım alet ve makine sektör sanayicileri ile yaptı. Sektör sanayicilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, sanayiciler önümüzdeki yıl Konya’da düzenlenecek Tarım Fuarı’nın açılışında Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu görmek istediklerini belirterek, Başbakan’ın katılımının fuara güç katacağının altını çizdiler.
Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ise, Başbakan Davutoğlu ile birlikte Konya’nın ve Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini, bu yeni dönemde özellikle Konya’nın umutlarının yanı sıra, sorumluluklarının da arttığını söyledi. Konuşmasında sektör toplantılarının önemine dikkat çeken Kütükcü, sanayicilerin bu toplantılara mutlaka katılmalarını, sektörlerinin sorunlarını dile getirmelerini istedi. Sanayinin sorunları çözmenin yolunun sektörlerin sorunlarını çözmekten geçtiğini ifade eden Başkan Kütükcü, sektör toplantılarının ara vermeden devam edeceğini, KSO’nun bugüne kadar yaptığı toplantılarda sektörel raporlar oluşturarak sorunların çözümü için adımlar attığını, bazı sektörlerdeki sorunların ise çözüme kavuşturulduğunu anlattı.
Kırsal kalkınma destekleri devam etmeli
Başkan Kütükcü’nün konuşmasının ardından KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu’nun başkanlığında devam eden toplantıda, sektörün sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi. Tarım makinesi üreticileri, özellikle 2015 yılında sona erecek olan Kırsal Kalkınma Desteklerinin devam etmesinin sektör için önemli olduğunu, ancak bu sürecin mutlaka daha şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.
Merdiven altı üretimin ve haksız rekabetin sektöre zarar verdiğinin kaydedildiği toplantıda, arazi toplulaştırma çalışmalarının da tarımsal mekanizasyon sektörünün önünü açacağı belirtildi.
Toplantıda sektörün malzeme analizleri konusunda bir laboratuara ihtiyaç duyduğunun da altı çizilerek, vize, nitelikli eleman, fuarlar, KDV iadesi, kurumsallaşma, üniversite sanayi işbirliği, lojistik ve ulaşım konusundaki sorunlar ve çözüm önerileri dile getirildi.