EU-OSHA AVRUPA İYİ UYGULAMA ÖDÜLLERİ YARIŞMASI

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza gelen 18.08.2014 tarih ve 15950 sayılı yazıda;

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) işbirliğinde 2014- 2015 yıllarında ülkemizde “Sağlıklı İşyerleri Stresi Yönetir” konu başlıklı kampanya yürütüleceği, bu kampanya çerçevesinde gerçekleştirilecek faaliyetler kapsamında işyerlerinde iyi uygulamaların özendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla “Avrupa İyi Uygulama Ödülleri Yarışması” nın düzenleneceği bildirilmektedir.

İşyerinde stres ve psiko-sosyal risklerin başarıyla yönetilmesine yönelik güçlü bir taahhüt ve katılımcı bir yaklaşım ortaya koyan ve psiko-sosyal risklerin değerlendirilmesini vurgulayan iyi uygulama örnekleri ülkemizin ulusal düzeyde dördüncü kez katılacağı adı geçen yarışma ile Türkiye çapında toplanarak değerlendirilecek, ulusal düzeyde seçilecek en iyi iki örnek EU-OSHA’ya gönderilerek, ülkemizi Avrupa’da temsil etme fırsatı sunulacaktır.

Bu amaçla, iyi uygulama örneklerinin en geç 15 Eylül 2014 tarihi mesai bitimine kadar, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne iletilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

KONYA SANAYİ ODASI

BAŞKANLIĞI