5. KISMA OLAN TALEP BÜYÜME TRENDİNİN GÖSTERGESİDİR

Allianz Türkiye koordinasyonuyla gerçekleştirilen ‘KOBİ’lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara’ buluşmasının ilki Konya’da gerçekleştirildi. Programa katılan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 5. Kısmın tahsise hazırlandığını söyleyerek buraya olan talebin, işletmelerin büyüme trendini yakaladığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Panelde konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, katılımcılara Konya sanayisi hakkında bilgi verdi. Konya’nın toplam ihracatının yüzde 74’ünün sanayi mamullerinden oluştuğunu ifade eden Kütükcü, “Sanayicilerimizin birçoğu hızla ölçek büyütüyorlar. Konya genelinde 8 adet organize sanayi bölgesi, 14 sanayi sitesi var ve bunların tümünde sanayicilerimiz aktif bir şekilde üretim yapıyor. Şu anda 4. Genişleme Alanı’nda 105 fabrikadan 36 tanesinde üretim başladı. Diğer yatırımların da üretime geçmesiyle birlikte Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam fabrika sayısı 618 olacak. Bunun yanında 5. Kısım Genişleme Alanı da tahsise hazırlanıyor. Sanayicilerimizden 5. kısma da yoğun talep var.  Bu talep işletmelerimizin ne denli bir büyüme trendi yakaladığını göstermektedir” dedi.

Sigorta bir güven meselesi

Programda Konya Ticaret Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk de, Konya’nın deprem sigortasında Türkiye ortalamasının 8 puan altında olduğunu söyledi. Öztürk, “Deprem sigortasında Türkiye ortalamasının altında olmamızın nedeni Konya’nın Türkiye’deki risk düzeyi en düşük deprem kuşağında yer almasıdır. Verilere baktığımız zaman ortalamanın 8 puan altında kaldığımızı görüyoruz. Bu açıdan değerlendirdiğimizde Konya aslında beklenenin de üzerinde bir deprem sigortası bilincine sahip. Sigorta bir güven meselesi ve her şehrin kendine has bir kültürü var. Konya’da sigortaya mesafeli yaklaşan bir kültür coğrafyasının içinde yer alıyor” diye konuştu.

Allianz Sigorta Genel Müdürü Arif Aytekin, Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez de, Türkiye’deki sigorta bilinci ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Program soru ve cevap şeklinde devam etti.

Habertürk Televizyonu’nda da canlı yayınlanan panele Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Allianz Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turul, Allianz Sigorta Genel Müdürü Arif Aytekin, Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez ile iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.