Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

TÜRKİYE’NİN EŞZAMANLI REFORMLARA İHTİYACI VAR

TÜRKİYE’NİN EŞZAMANLI REFORMLARA İHTİYACI VAR

Konya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Konya Teknokent A.Ş. ve Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğiyle  “Yeni Ar-Ge Kanunu, Gelişmeler ve Yenilikler” semineri gerçekleştirildi. Seminerde konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Ar-Ge Reformu’nun tek başına çok önemli olduğunu ancak, ülkenin rekabet gücünü artırmak için Ar-Ge ile birlikte insan kaynağını geliştiren, eğitimi ön plana alan eşzamanlı reformlar hayata geçirmesi gerektiğini söyledi.   

İş dünyasından ve üniversiteden çok sayıda katılımcının bulunduğu seminerin açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, yeni reformlar yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye’nin Küresel Rekabet Raporu’na göre 51. sırada bulunduğu bilgisini paylaşan Kütükcü, verimlilik esaslı çalışmadığımızı ve teknoloji düzeyimizin düşük olduğunu söyledi.  Kütükcü, “Türkiye’de 2015 yılında verilen sanayi kapasite raporlarına baktığımızda, yüksek teknoloji ürünlerinin toplam içindeki payının yüzde 1.7, buna karşın düşük teknoloji ürünlerinin yüzde 44.6, orta düşük teknoloji yoğunluğunun ise yüzde 31.9 olduğunu görüyoruz. Ama bu Türk sanayisinin kaderi değil. Şayet Ar-Ge Reform Paketi’nde olduğu gibi, eğitim, verimlilik, kapasite gibi alanlarda da eş zamanlı reformlar hayata geçirebilirsek, rekabette de, ihracatta da dünyada ilk 10’a gireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve Konya Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu’nun da selamlama konuşmalarının ardından seminere geçildi.

Seminer boyunca, “Yeni kanunda Ar-Ge faaliyetleri ve tanımları, Ar-Ge merkezleri konusundaki yeni düzenlemeler, teknoloji geliştirme merkezleri konusundaki iyileştirme ve geliştirmeler, tasarım destekleri, Ar-Ge ve üretim hibeleri, yatırımcılar ve girişimciler için yeni destekler, rekabette yeni silah TÜR belgesi mi?” konuları hakkında bilgiler verildi.