Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

AĞAÇ ÜRÜNLERİ VE MOBİLYA SEKTÖRÜ, SEKTÖRE ÖZEL FUAR DESTEĞİ İSTEDİ

AĞAÇ ÜRÜNLERİ VE MOBİLYA SEKTÖRÜ, SEKTÖRE ÖZEL FUAR DESTEĞİ İSTEDİ

Konya Sanayi Odası, 15’inci genişletilmiş sektör toplantısını ağaç ürünleri ve mobilya sektörü ile gerçekleştirdi. Toplantıda söz alan sektör sanayicileri, ihracata odaklanmak istediklerini belirterek, fuarlarda tanıtım için geniş alana ihtiyaç duyan sektörlerine özel fuar destekleri istedi.

Ağaç ürünleri ve mobilya sektör sanayicileri, Konya Sanayi Odası’nda buluşarak, sektörlerinin ve sanayinin genel sorunlarını tartıştı. Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, sanayinin gücünün sektörlerden geldiğini belirterek “Sektörlerimizin sorunlarını ne kadar çözebilirsek sanayimizin rekabet gücünü de o kadar çok artırırız. Konya Sanayi Odası olarak bugüne kadar 14 genişletilmiş sektör toplantısı yaptık. Bu toplantılarda 20 sektördeki sanayicilerimizle buluştuk. Toplantıların neticesinde sektörlerimizin dile getirdiği bir takım sorunları çok hızlı şekilde çözüme kavuşturduk. Sorunların çözümü veya taleplerin yerine getirilmesi için sanayicilerimizin özellikle kendi sektörleriyle ilgili toplantılara daha fazla ilgi göstererek, sorunlarını dile getirmeleri çok önemli” dedi.

Sektörün ve sanayinin genel sorunları

Toplantı KSO Başkanı Kütükcü’nün konuşmasının ardından, Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu’nun moderatörlüğünde devam etti.

Toplantıda söz alan ağaç ürünleri ve mobilya sektör sanayicileri, dış ticarete daha fazla odaklanmak istediklerini ancak, özellikle yurtdışında düzenlenen fuarların sektör için ağır maliyetler getirdiğini ifade ederek, fuarlarda tanıtım için geniş alana ihtiyaç duyan sektöre özel fuar destekleri istedi.

TÜYAP’ın Konya’da düzenlenen mobilya fuarına ilgiyi artıracak çalışmalar yapması gerektiğini söyleyen bazı sektör sanayicileri ise, Konya’da üretilen ürünlerin tanıtılacağı ortak yurtdışı organizasyonlar düzenlenmesinin de sektörün tanıtımına katkıda bulunacağını kaydetti. 

Toplantıda sanayide yaşanan nitelikli eleman sorununun kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğinin, bunun yolunun da mesleki eğitime olan ilginin artırılarak, eğitim kalitesinin yükseltilmesinden geçtiğinin altı çizildi.

Toplantıda ayrıca sektörün ve sanayinin genel olarak, finansman, finans yönetimi, tahsilat, kurumsallaşma, yabancı dil gibi alanlarda yaşadığı sorunlar dile getirildi.