BAKAN YAZICI, KONYA SANAYİSİNDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Meclis Başkanı Tahir Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Konyalı Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız’ı ziyaret etti. Bakan Yazıcı, Konya Sanayi Odası ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “KSO’nun çalışmaları umarım diğer şehirlere örnek olur” dedi.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’deki tüm oda ve borsaların bağlı olduğu Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı ziyaretlerinde, Bakan Yazıcı’ya Konya sanayisi ve KSO’nun projeleri hakkında bilgi verdi. Konya sanayisinin Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyerek, ülke ekonomisine pozitif katkı verdiğinin altını çizen Başkan Kütükcü, sanayinin gelişmesiyle birlikte Konya’nın Türkiye’de işsizliğin en düşük olduğu bölge haline geldiğini vurguladı.

Başkan Kütükcü, Bakan Yazıcı’ya Konya sanayisinin en önemli problemlerinden birisinin nitelikli eleman olduğu bilgisini vererek, bu sorunun çözümü için çalışmalar yürüttüklerini, Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Endüstri Meslek Lisesi’ni burslu, iş garantili, atölyeleri, yurdu ve sosyal tesisleri ile daha çok tercih edilen bir meslek lisesi haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. Ayrıca İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ile de meslek liselerinde bölümlerin sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda açılması konusunda görüştüklerini aktaran Başkan Kütükcü, bu konunun bir milli eğitim politikası haline getirilmesini istedi. Bakan Yazıcı’ya Konya Sanayi Odası’nın Bölgesel İnovasyon Merkezi Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Kütükcü, bu projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu, merkezde yenilenebilir enerji merkezi, tasarım ve iş geliştirme merkezi, üniversite-sanayi işbirliği merkezi, kuluçka merkezi gibi merkezlerin olacağını aktardı. Başkan Kütükcü, ayrıca Bakan Yazıcı’yı Konya Sanayi Odası’nın iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl üçüncüsü 14-15 Mayıs tarihleri arasında yerli motor temasıyla gerçekleştirilecek OSEG 2014 Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü için Kümelenme Konferansı’na davet etti.

“Önemli ve özel bir proje”

Bakan Yazıcı da, Konya Sanayi Odası’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya sanayisinden ve Konya Sanayi Odası’nın projelerinden övgüyle bahsetti. Konya’nın üretim kabiliyeti ile Türkiye ekonomisinde önemli bir konumda olduğunu söyleyen Bakan Yazıcı, Konya’nın başarısının devamını temenni etti. Bakan Yazıcı, Konya Sanayi Odası’nın Konya’ya kazandırdığı Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin de çok önemli ve özel bir proje olduğunu ifade ederek, “Umarım Konya Sanayi Odası’nın çalışmaları diğer şehirlere örnek olur” dedi.

“Konya, çekim merkezi haline gelecek”

Konya Sanayi Odası heyeti, ayrıca Konyalı Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız’ı da ziyaret etti. Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız da, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin ve genelde de Konya sanayisinin gelişiminin sevindirici olduğunu belirterek, “Konya Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar Konya’yı adeta bir çekim merkezi haline getirecek” dedi.

Lojistik Köy Projesi’nin hayata geçmesiyle birlikte Konya’nın limanlara daha hızlı bir şekilde ulaşabileceğini söyleyen Altunyaldız, bu projenin Konya’nın lojistik yatırım alanında da cazibe merkezi olmasına katkıda bulunacağını kaydetti.