BAŞKAN BÜYÜKHELVACIGİL, İL GENEL MECLİSİ’NDE KONYA SANAYİSİNİ ANLATTI

2011 yılında 1 milyar 193 milyon dolar ihracat yapan Konya’nın 2012 yılının Ocak-Nisan döneminde 422 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirten Başkan Büyükhelvacıgil, bu yılın Ocak-Nisan döneminde Konya’nın en fazla Irak, Almanya ve İtalya’ya ihracat yaptığı bilgisini verdi. Büyükhelvacıgil, bu dönemde en fazla taşıt araçları ve yan sanayi ile makine ve aksamları ihracatı yapıldığını aktardı.

İl Genel Meclis üyelerine, Konya Sanayi Odası’nın yürüttüğü projeler hakkında da bilgi veren Büyükhelvacıgil, otomotiv yan sanayi, ayakkabı ve döküm sektörlerinde yürütülen Kümelenme projelerinin önemine dikkat çekti.

Konya Organize Sanayi Bölgesi, Yeni teşvik sistemi, Türk Ticaret Kanunu gibi konularda meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Büyükhelvacıgil, Konya’nın yeni sistemde 2. Bölgede açıklandığını, ancak bunun nihai bir karar olmadığını, Konya’nın en azından yeniden 3. Bölgeye alınması için çalıştıklarını anlattı. Başkan Büyükhelvacıgil, geçmişte 5084 sayılı teşvik yasasında mağdur edilen Konya’nın teşvik kapsamına alınmasıyla neleri başarabileceğini ispat ettiğine işaret ederek, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili diğer odalar ve STK’larla birlikte çalışarak bir rapor oluşturduklarını ve bu raporu ilgili yerlere ilettiklerini anlattı.

4. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Başkan Büyükhelvacıgil, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin kendi öz kaynaklarıyla büyüdüğünü ve sanayiciye en iyi hizmet vermek için çalıştığını belirterek, “Bizim için Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin zengin olması önemli değil. Önemli olan bölgedeki sanayicilerimizin zenginliği, şehrimizin zenginliğidir. Bölgemize hızlı ve katma değeri yüksek üretim yapacak sanayicileri bekliyoruz ” dedi.