BAŞKAN BÜYÜKHELVACIGİL’DEN YERLİ MAKİNE ÇAĞIRISI

Fuarın açılışında konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya’nın artık sadece bir tarım şehri olmadığını, Türkiye’nin ikinci en büyük sanayi fuarına ev sahipliği yaptığını söylerken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, fuarların ekonominin yanı sıra sosyal anlamda da katkıları olduğunu ifade ederek, Konya’da artık bir fuar turizminin de geliştiğini kaydetti.

Fuarın açılışında söz alan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, bir ülkenin ekonomisinin makine üretimi ile doğrudan bağlantılı olduğunu, özellikle Türkiye’nin cari açık sorunu çözmesi için yüksek katma değerli makineler üretmesi gerektiğini vurguladı. Büyükhelvacıgil, ayrıca “Yerli makinelerin daha çok desteklenmesi” gerektiği çağrısında bulundu.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk de konuşmasında Cari açık ve bölgeler arası farklılıklara dikkat çekerek, fuarların bu iki sorunun çözülmesinde önemli olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi ve protokol fuarı gezdi