DÜNYANIN EN BÜYÜK SANAYİ FUARI HANNOVER’DE KONYA RÜZGÂRI ESTİ

Konya Sanayi Odası, bir grup sanayiciyle birlikte dünyanın en büyük sanayi fuarı olan Almanya Hannover Sanayi Fuarı’na çıkarma yaptı. KOSGEB Desteğiyle düzenlenen gezi kapsamında Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Hannover’de stand açan 13 firmayı da ziyaret etti. Firmalara nazar boncuğu hediye eden Büyükhelvacıgil, “ Üreten Konya’nın sesini ve kalitesini, tüm dünyaya ilan eden sanayicilerimizle gurur duyuyorum. İnanıyorum ki; önümüzdeki yıllarda böyle büyük fuarlara katılım artarak devam edecektir” dedi. Konyalı sanayiciler ise Hannover’de kendilerini ziyaret eden KSO Başkanı Büyükhelvacıgil’e teşekkür etti.

Gündüz fuarda iş görüşmeleri yapan Konyalı sanayiciler, akşam da Konya Sanayi Odası’nın ‘Made in Konya’ projesi kapsamında Alman iş adamları, Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Hannover Ticaret Ataşesi Kudret Ceran ile yemekte bir araya geldi.  Yaklaşık 100 kişinin katıldığı davette konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya’nın iş adamlarının gayretiyle Türkiye’ye değer kattığını belirterek, başarılar diledi.

Konya’nın ‘Birlikte Konya’ olduğunu Almanya’da da gösterdiğini ifade eden Büyükhelvacıgil, “İnşallah bu birliktelik berekete dönüşmeye devam edecek” diyerek, Konya Sanayi Odası’nın projeleri hakkında bilgi verdi.

Başkonsolos Konyalı iş adamlarına seslendi: “Göğsümüzü kabartıyorsunuz”

Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, konuşmasında Konya Sanayi Odası ve Almanya Chemnitz Sanayi ve Ticaret Odası’nın işbirlikleri dolayısıyla Konya’nın sürekli olarak gündemlerinde olduğunu bildirdi.  İki sanayi odasının işbirliğinin çok önemli olduğuna işaret eden Günay, iş adamlarına “Konya’nın bu akşam bir arada olması bize bir kez daha gurur verdi. Sizlerin başarısı bizlerin buradaki gücünü artırıyor. Sizlerin sayesinde –Hannover’e en çok temsilci ile katılan bir ülkenin Başkonsolosuyum-diyebiliyoruz. Bu da bizim göğsümüzü kabartıyor” dedi.

“Türkiye’nin gelişimini yakından takip ediyoruz”

Chemnitz Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Hans Joachim Wunderlich ise, Konya Sanayi Odası ile birlikte yürüttükleri ‘Made in Konya’ projesinin bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin gelişimini yakından takip ediyoruz. Birlikte çalışmamız için pek çok neden var.  Bundan sonra projelerimiz artacak” dedi.

Konya’nın gövde gösterisi yaptığı Hannover ziyaretlerine KSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin ile Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Korkmaz, Mehmet Ali Acar, Veli Tekelioğlu, A. Rıfat Hekimoğlu da katıldı.

Hannover Messe Sanayi Fuarı’na stand açan Konyalı firmalar: Koçak Metalurji Makine, Ardemir Çelik Döküm, Kağan Döküm ve Model, Elfatek Elektronik Makine ve Otomasyon, Kurşunel Kalıp, ASC Metal, Esmaksan Eser Makine, FMC Hidrolik, HMS Özceylanlar, Kayahan Hidrolik, Hacıbalı Rulman, Mehmet Özen Makine, Örs Makine.

Hannover Messe Sanayi Fuarı’nı ziyaret eden Konyalı firmalar: Kağan Döküm, İmaş Makine, Şahin Paslanmaz,  Sağlık Döküm, Doğan Boru, Korkmaz Otomotiv, Cihan Asansör, Hekimoğlu Un, Helvacızade, Tekelioğlu Cıvata.